چگونه یک دامنه خوب برای سایت خود انتخاب کنیم؟

نام دامنه سایت شما، مثل عنوانی است که سردر یک فروشگاه می‌بینید. پس انتخاب یک دامنه خوب، امری مهم و حتی دشوار است.
در این مقاله می‌خوانید:

ما قبلاً در مقالۀ «دامنه چیست و چگونه ثبت می‌شود؟» راجع به ماهیت دامنه و نحوۀ ثبت آن صحبت کرده بودیم، امروز قصد داریم تا شما را در انتخاب نام دامنه راهنمایی و نکات مهمی را یادآوری کنیم. 

دامنه یا دامین اسمی است که کاربران را به وب‌سایت شما منتقل می‌کند. نام دامنه سایت شما، مثل عنوانی است که سردر یک فروشگاه می‌بینید. پس انتخاب یک دامنه خوب، امری مهم و حتی دشوار است. بنابراین، توصیه می‌کنم قبل از انتخاب نام و ثبت دامنه وب‌سایتتان، به نکاتی که در این مقاله به آنها می‌پردازم توجه کنید:

1. نوشتن نام دامنه باید آسان باشد

یافتن نامی که تایپ آن، به خصوص در زبان انگلیسی (یا فینگیلیش) راحت باشد، امری ضروری است. تا جایی که امکان دارد از انتخاب واژه هایی که می توان آن ها را به چند شکل تایپ کرد پرهیز کنید.

همچنین، سعی کنید نام دامنه ای که انتخاب می کنید به حرف"هـ" ختم نشود، زیرا تایپ کردن آن به صورت انگلیسی کاربران را دچار مشکل می کند. کاربر نمی داند آیا باید در انتهای نام دامنه شما از حرف h استفاده کند یا نه!

2. دامنه سایت باید کوتاه باشد

اگر نام دامنه شما طولانی و پیچیده باشد، مطمئناً کاربران در هنگام وارد کردن آن در مرورگر خود با مشکل مواجه می شوند. تا جایی که امکان دارد دامنه خود را کوتاه کنید. دامنه های کوتاه نه تنها به راحتی قابل نوشتن هستند، بلکه به خوبی در یاد کاربران می مانند.

3. در نام دامنه سایت از کلمات کلیدی استفاده کنید

سعی کنید از کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیت خود در نام دامنه‌تان، استفاده کنید. انتخاب چنین نام دامنه‌ای چند مزیت دارد:

  • از نظر سئو و رتبه بندی، به نفع وب سایت شماست.
  • برای کاربران مفهوم و قابل درک است.
  • به برند سازی تجارت شما کمک می کند.

سعی کنید از کلمات کلیدی استفاده کنید که کاربران در موتورهای جستجوگر به دنبالشان هستند. برای مثال، اگر در صنعت شیشه و بلوریجات فعالیت دارید، نام دامنه ای مانند iranglass.com یا glass.ir می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

در ضمن اگر کلمه کلیدی شما در ابتدای نام دامنه‌تان بیاید تاثیر آن بیشتر از وقتی خواهد بود که کلمه کلیدی موردنظرتان در ابتدای دامنه نباشد.

4. هدف گیری جغرافیایی

اگر خدمات و امکاناتی که ارائه می دهید مختص به یک شهر یا ناحیه است می توانید از نام آن شهر در دامنه خود استفاده کنید. مانند tehranglass.com.

5. در دامنه سایت از اعداد و خط تیره استفاده نکنید

تا حد امکان از اعداد در نام دامنه خود استفاده نکنید. زیرا هنگامی که کاربران نام وب سایت شما را می شنوند نمی دانند که شما در نام دامنه از عدد استفاده کرده اید (5) یا اینکه آن را به صورت حروف (five یا Panj) نوشته اید. همچنین، استفاده از خط تیره نیز مشکلات مشابهی را به همراه خواهد داشت. استفاده از خط تیره در دامنه می تواند شما را به عنوان اسپم به موتور جستجوگر بشناساند. تا جای امکان، تنها از یک خط تیره در دامنه خود استفاده کنید.

6. دامنه سایت باید به آسانی در یاد بماند

هم اکنون، بیش از میلیون ها دامنه در سراسر جهان به ثبت رسیده است. بسیاری از این دامنه ها، تنها شامل یک کلمه کلیدی مهم هستند و معمولاً با قیمت های بالایی به فروش می رسند. اما این نکته نباید مانع خلاقیت شما شود.

پیشنهاد می کنیم با ادغام چند کلمه کلیدی مهم از تجارتتان، نام دامنه ای را انتخاب کنید که به راحتی در یادها بماند. قبل از ثبت دامنه سعی کنید آن را با دوستان و آشنایان خود مطرح کنید و نظرشان را درباره آنها بدانید. این کار باعث می شود با ذهنیت کاربران خود آشنا شوید.

7. پیش از انتخاب دامنه سایت، دربارۀ آن تحقیق کنید

اگر نام دامنه ای را برای سایت خود در نظر گرفته اید، حتماً پیش از اقدام به ثبت دربارۀ آن تحقیق کنید. به این ترتیب خواهید دانست که هیچ شرکت دیگری این نام را تحت انحصار خود ندارد. حتی گاهی اوقات ممکن است نام دامنه انتخابی شما، بسیار خوب باشد اما به دلیل تشابه آن با شرکتی قدیمی تر، کاربران نام شما را با ایشان اشتباه بگیرند. پس حتماً درباره نام دامنه انتخابی خود تحقیق کنید.

8. استفاده از پسوند مناسب در دامنه سایت

پسوند ها، همان کلمات اختصاری هستند که در انتهای نام دامنه قرار می گیرند، مانند .com، .net و ... . هر کدام از این پسوند های دامنه، استفاده خاص خود را دارند و مربوط به تجارت خاصی می شوند. هم اکنون .com که مخفف عبارت company (یا Commercial) است، محبوب ترین پسوند دامنه در جهان به شمار می آید، اما به دلیل ثبت دامنه های .com بسیار، پیدا کردن نام دامنه ای کوتاه و خوب با این پسوند، دشوار است.

اخیراً پسوند های دامنه جالبی، مختص به یک کسب و کار خاص ایجاد شده اند، مانند .photography که مخصوص عکاسان است. درست است که استفاده از این نوع دامنه ها مرسوم نیست، اما می توان دامنه خوبی با آنها ایجاد کرد.

در زیر به برخی از پسوند های دامنه مشهور اشاره می کنیم:

  1.  .com : این پسوند مخفف عبارت Company یا Commercial (تبلیغات) است.
  2. .net : مخفف کلمه Network است که بیشتر سایت های اینترنتی و مسائل فنی مرتبط با آن، از این پسوند استفاده می کنند.
  3. .org : مخفف کلمه Organization است و بیشتر سازمان های غیر انتفاعی و غیر تبلیغاتی از آن استفاده می کنند.
  4. .biz : مخفف کلمه Business است که بیشتر برای فعالیت های تجاری و تبلیغاتی استفاده می شود.
  5. .me : از این پسوند برای وب سایت های شخصی و رزومه مانند استفاده می شود.
  6. .ir : این پسوند مخصوص وب سایت های ایرانی است. همۀ کشورهای جهان یک پسوند برای خود دارند که برای ایران پسوند .ir استفاده شده است.

نکته: درست است که استفاده از پسوند .ir مانند .com مرسوم نیست. اما اگر فعالیت تجاری شما محدود به ایران است، استفاده از این پسوند می تواند برای جستجوهای گوگل مرتبط با ایران و زبان فارسی موثر باشد و رتبه سایت شما را افزایش دهد.

نکته مهم‌تر: اگر فکر می‌کنید که ممکن است روزی از تبلیغات گوگل ادوردز استفاده کنید، در نظر داشته باشید که دامنه ir. تحریم است و برای این نوع تبلیغات نمی‌توانید از آن استفاده کنید. راه‌حل این است که در کنار پسوند ir. پسوند دیگری مثل com. نیز برای نام دامنه‌تان تهیه کنید.

باز هم اگر سوالی در مورد پسوندهای دامنه‌ها دارید، مطلب دیگر ما را با عنوان «پسوندهای مختلف دامنه ها را بشناسید!» بخوانید.

9. محافظت و ساخت برند

برای آنکه از نام تجاری خود محافظت کنید، باید شکل های مختلف نوشتاری نام دامنه خود را نیز خریداری کنید. به این ترتیب، رقبایتان نمی توانند دامنه ای شبیه به دامنه شما را ایجاد کنند و مشتریان شما را به سمت خود هدایت کنند.

10. تمدید دامنه

و به عنوان آخرین نکته، موعد تمدید دامنه وب‌سایتتان را فراموش نکنید! البته شرکت‌های معتبر ثبت دامنه، یک یا دوماه قبل از موعد اتمام اشتراکتان این موضوع را به شما اطلاع می‌دهند. اشتراک‌های نام دامین معمولاً یک تا ده ساله هستند. اگر برایتان مقدور است یک اشتراک طولانی تهیه کنید و مهم‌تر از آن، با یک شرکت معتبر کار کنید. 

 

نتیجه‌گیری

انتخاب یک نام دامنه خوب مهم است. زیرا نشان‌دهنده‌ی هویت سایت شما hست و تاثیر مستقیمی در ماندگاری نام برندتان در ذهن کاربران دارد. نکاتی که باید در انتخاب دامنه درنظربگیرید، به طور خلاصه با هم مرور می‌کنیم:

  • نوشتن و تلفظ نام دامنه باید آسان باشد
  • نام دامنه بهتر است کوتاه باشد
  • در آن از کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیتتان استفاده کنید.
  • بسته به نواع خدمات وب‌سایتتان، می‌توانید هدفگیری جغرافیایی داشته باشید.
  • در نام دامنه خود بهتر است از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید.
  • یک نام زیبا برای دامنه‌تان انتخاب کنید تا کاربران به راحتی آن را به خاطر بسپرند.
  • تحقیق کنید که نام انتخابی شما در انحصار شخص یا شرکت دیگری نباشد؛ بررسی کنید که تشابه اسمی وجود نداشته باشد.
  • از پسوند مناسب استفاده کنید.
  • اشکال نوشتاری مختلف نام دامنه‌تان را در صورت امکان خریداری کنید.
  • حواستان به تمدید نام دامنه‌تان باشد.
دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

با سلام مطالب مفید بود .تشکر

سلام مطالب مختصر و مفید بود ، در پناه حق ، پیروز و سربلند .

سلام
من مدت هاست در حال تحقيق و مطالعه هستم
تقريبا اکثر و مهم ترون نکات رو جمع بندی کردید در این مقاله....
مثل همشه عالی.
ارادتمند ُ مجید هنري

سلام
ممنون از لطفتون. باعث افتخار ماست که راضی بودید.

سلام. مطالب شما بسیار عالی و کاریردی بود. خیلی خوب بود. تشکر میکنم.من میخوام یک وب سایت خریداری کنم. یک وب سایت که در اون مشتری بتونه تمام شرکت های بیمه رو مقایسه کنه و به صورت آنلاین هر بیمه ای را از هر شرکت بیمه ای خریداری کنه. یه سایتی شبیه سایت ازکی دات کام. قیمت ساخت چنین سایتی حدودا چقدر میشه؟ ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.

سلام
متاسفانه سایت سازها امکاناتی که شما میخواید رو ندارن و باید این نوع سایت به صورت اختصاصی برای شما طراحی بشه.

سلام
قیمت بسته ها بدون در نظر گرفتن دامنه .com هستش
و باید برای دات کام هزینه جداگانه پرداخت شه؟

سلام
فقط بسته های استاندارد و پیشرفته دامنه com دارن و مبتدی و کوچک دامنه فقط دامنه ir رایگان دارن.

فوق العاده بود خیلی بهم کمک کرد خوشم اومد

سلام
خیلی عالی خوشحالیم که براتون مفید بوده

سلام وقت بخیر بعد از ثت دامنه شما برای ای نماد هم خودتون اقدام میکنید

سلام
دریافت ای نماد نیاز به اطلاعات شخصی شما داره و باید توسط شما انجام بشه البته تیم پشتیبانی پرتال راهنمایی تون می‌کنن و کنارتون هستن

سلام خسته نباشید ..توی پرتال با خرید بسته ی استاندارد دیگه برای دامنه نباید پول بدیم؟

سلام
نه نیازی نیست دامنه رو پرتال به صورت هدیه بهتون میده

https://www.esmyar.ir این سایت که بالا معرفی شده مزخرف و پولی بود متاسفانه

سلام
درسته فقط 20 اسم اول رو رایگان نشون میده. میتونید از سایت‌های مشابه استفاده کنید.

مطالب مفید وآموزنده!ساغول

سلام. وقتتون بخیر باشه.
خواهش میکنم :)

با سلام و تشکر بابت این مقاله و نکات مفیدتون
دوستان برای انتخاب نام دامنه میتونن از سرویس بسیار مفید و کاربردی "اسم یار" استفاده کنند که یک سرویس آنلاین ایرانی است و دیتابیس کاملی از اسامی زیبا و مناسب برای نام دامنه داره.
آدرس سایت : https://www.esmyar.ir

سلام ببخشید سوالی داشتم که برای یک کسب و کار اینترنتی در رابطه با گل و گیاه بهتر است از کدام پسوند استفاده کنم؟؟؟
با تشکر.

سلام آقای سوری عزیز
پسوندی که انتخاب می کنید هیچ ارتباطی به کسب و کارتون نداره. فرقی نمیکنه از کدوم یکی استفاده کنید. نظر شخصی هست :) البته اون دامنه باید آزاد باشه و بتونید ثبتش کنید.

سلام. انتخاب دامنه کوتاه و جذاب یکطرف قضیه هست
از همه سخت تر ثبت دامنه و راه اندازی سایت بدون دردسره
ای کاش کارشناسان خبره و باتجربه و اهل سوال و تحقیق به کار گرفته بشه
که اینقدر مراحل ثبت طولانی نشه و مشتری ها اذیت نشوند
خوشحالی ها اینطوری دوام نداره ها

درود آقای احمدزاده وطنی عزیز
وقت شما بخیر باشه.
بله متوجهم. اگه خودتون بخواید اینکارو انجام بدید یه مقدار زمانتون گرفته میشه. ولی با سایت ساز پرتال شما نیازی نیست کاری انجام بدید. هم سایت آماده است هم ثبت دامنه رو تیم پشتیبانی براتون انجام میدن. ینی فقط کافیه که شما یه دامنه مشخص کنید، دیگه بعدش رو بچه ها براتون انجام میدن و ثبت میشه.
شمانیازی نیست درگیر ساخت سایت و ثبت دامنه بشید. فقط محصول و محتواتون رو میذارید و تمام.
همینو میخواستید دیگه؟ :)

سلام مطالب آموزنده بود ممنون‌

سلام آقای اسماعیل بیگی عزیز
خیلی هم عالی و خوشحالیم که بدردتون خورده :)

سلام " تشکر اطلاعات مفیدی بود .

سلام
خواهش می‌کنم آقا فرهاد :)

ممنون واقعا خلاصه و مفید راحت هضم شد برام مطلب ممنونم ازتون

خواهش می‌کنم :) مرسی از شما آقای رضا

درود بر شما بسیار کاربردی و عالی بود لذت بردم و استفاده کردم.

خواهش می‌کنم :) بازم به ما سر بزنید آقای محمودزاده

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2