ساعتها نشستن در مغازه و چشم دوختن به در برای فروختن محصولات به چند مشتری گذری، لذت بیشتری دارد یا لم دادن روی مبل و شنیدن صدای پیامکهای واریز پول مشتریانی که از فروشگاه اینترنتی شما خرید میکنند؟!!
بهتر است بدانید که در دنیای تکنولوژیهای جدید، افراد برای خرید هر چیزی، ابتدا در اینترنت جستجو میکنند و در صورتیکه محصول مورد نظر خود را در فروشگاههای اینترنتی پیدا نکردند، به سراغ فروشگاههای فیزیکی یا همان مغازهها میروند.
حتماً با شنیدن داستان موفقیت فروشگاههای بزرگ اینترنتی مثل علیبابا، آمازون، ایبی و دیجیکالا، شما هم به فکر ساخت فروشگاه اینترنتی افتادهاید، اما نداشتن دانش و تخصص کافی، ترس از عدم موفقیت و... مانع شما شده است.
در این مقاله راهکار گذشتن از یک مانع بزرگ را به شما معرفی خواهیم کرد. پس حرفهایی مثل «من که بلد نیستم» و... را کنار بگذارید و تا آخر مقاله همراه ما باشید تا با آموزش راهاندازی فروشگاه اینترنتی به راحتی وارد دنیای تجارت آنلاین شوید..
مراحل راهاندازی فروشگاه اینترنتی
برای هر کاری و نه لزوما ساخت سایت، باید ابتدا درباره آن موضوع شناخت پیدا کنید و با مراحل آن آشنا شوید و همچنین مقدمات آن را فراهم کنید، پس ...
تحقیق کنید
اولین چیزی که در ساخت فروشگاه اینترنتی به ذهن میرسد راهاندازی وبسایت است، اما این اشتباه بزرگی است که اکثر افراد مرتکب میشوند، پس اول فکر کنید بعد عمل کنید.
اما سئوال اینجاست به چه چیزهایی باید فکر کنید؟ ما در اینجا سوالهایی که باید در نظر بگیرید را بیان کردهایم. هرکدام از این سوالها را با هم بررسی میکنیم.
- محصول شما چیست؟
- مشتریهای شما چه افرادی هستند؟
- نام و لوگوی آن چه شکلی است؟
- کدام میزبان و هاست برای سایت فروشگاهی بهتر است؟
- ظاهر و قالب آن باید چطور باشد؟
- طراحی از صفر بهتر است یا استفاده از سایتساز آماده؟
- چه صفحات و توضیحاتی به سایت باید اضافه شود؟
پاسخ دادن به این سوال ها، شاید در ابتدا سخت و پیچیده باشند اما باور کنید ارزشش را دارد. باهم هر کدام از سئوالها را بررسی میکنیم، سپس در انتهای مقاله میتوانید در عرض چند دقیقه سایتتان را بسازید و فروش آنلاین خود را شروع کنید.
چه چیزی میخواهید بفروشید؟
قبل از اینکه با ساختار و نحوه ساخت فروشگاه اینترنتی آشنا شوید، باید بدانید قصد فروش چه چیزی را دارید. در واقع، هدف خود را از ساخت فروشگاه اینترنتی مشخص کنید. برای مثال، برخی به دنبال فروش کتاب و جزوه هستند، این محصولات، فایلهایی هستند که به راحتی از اینترنت دانلود می شوند.
در مقابل، محصولات دیگر، مانند پوشاک، لوازم بهداشتی و آرایشی، غذا، موبایل و لوازم جانبی آن و کامپیوتر، فیزیکی هستند و بازار آنها رقابت بالایی دارند. اجناسی نیز هستند که بازارشان بکر است، یعنی هنوز سایتها و فروشگاه های اینترنتی زیادی در این حوزه وجود ندارد، مانند فروش آنلاین چوب مسواک.
مشتریان شما چه کسانی هستند؟
بعد از تعیین نوع محصول، باید مشخص کنید که مخاطبان محصولات شما چه کسانی هستند. جنسیت، گروه سنی، طبقه اجتماعی، میزان درآمد، تفریح ها و علاقهمندیهای مخاطبان خود را مشخص کنید.
برای مثال، فروشگاهی مانند دیجی کالا، مشتریان گستردهای دارد و باید طیف وسیعی از مخاطبان را در نظر بگیرد، اما فروشگاهی که جزوههای دانشجویی میفروشد، طبیعتا مشتریانش دانشجویان هستند.
برای فروشگاه اینترنتی خود یک نام انتخاب کنید
نام یک فروشگاه اینترنتی درست مانند مشتریان و محصولات آن اهمیت دارد. نام انتخابی شما معرف هویت شما در فضای اینترنتی است. بنابراین برای انتخاب نام فروشگاه اینترنتی خود زمان زیادی بگذارید.
سعی کنید اسم سادهای برای فروشگاه خود انتخاب کنید، اسمی که هم نوشتار سادهای داشته باشد و هم در خاطر بماند. اگر اسمی پیچیده برای سایت خود انتخاب کنید، مخاطبان نام سایت شما را فراموش میکنند. اسامی مانند دیجی کالا، اسنپ و تپسی را در نظر بگیرید. تمام این نامها ساده، زیبا و به یاد ماندنی هستند.
یک میزبان یا سرور خوب انتخاب و خریداری کنید
هاست یا میزبانی، فضایی از اینترنت است که شما اطلاعاتتان را روی آن بارگذاری میکنید. شرکتهای زیادی هستند که میتوانید از آنها هاست تهیه کنید، اما دقت کنید که همه این سایتها قابل اطمینان نیستند.
برای اینکه هزینه اضافی برای هاست و دامنه ندهید، میتوانید از سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز اشتراکی استفاده کنید. این پلتفرمها هاست و دامنه اختصاصی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند. یکی از این پلتفرمها که بسیار قابل اعتماد و معتبر است، "پرتال" میباشد.
با کمک "پرتال" و با صرف هزینهای بسیار ناچیز، تنها در چند دقیقه، صاحب یک وبسایت حرفهای خواهید شد. در ادامه درباره سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز بیشتر صحبت خواهیم نمود.
به ظاهر فروشگاه اینترنتی خود فکر کردهاید؟
به ظاهر فروشگاه اینترنتی خود فکر کنید. بخشهای مختلف آن را ترسیم کنید. برای اینکار یک کاغذ و مداد بردارید. قسمتهای مختلف، نحوه جایگذاری بخشها و صفحات مختلف را ترسیم کنید. حالا باید آنچه که در ذهنتان دارید را طراحی و پیادهسازی کنید.
برای طراحی و راهاندازی فروشگاه اینترنتی روشهای مختلفی وجود دارد. میتوانید از شرکتهای طراحی سایت کمک بگیرید. اما با کمی جستوجو در اینترنت متوجه میشوید که برای اینکار باید پول زیادی خرج کنید. پس باید به راه دیگری فکر کرد. به غیر از شرکتهای طراحی سایت، سایتسازهای رایگان و فروشگاهسازها نیز به ساخت فروشگاه اینترنتی کمک میکنند. در ادامه به هر دو روش اشاره خواهیم کرد...
طراحی سایت اختصاصی
در طراحی سایت اختصاصی به سراغ شرکتهای طراحی سایت میروید و باید هزینه زیادی صرف کنید و در نهایت نیز ممکن است با صرف هزینه و زمان، به نتیجه مطلوب نرسید.
به علاوه، شرکت های طراحی سایت زیادی وجود دارند که انتخاب بهترین آنها کار آسانی نیست. همچنین، این شرکتها به دلیل پروژههای طراحی سایت زیادی که دارند، ممکن است نتوانند سایت شما را به زودی تحویل دهند. در اینجا توصیه ما به شما استفاده از سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز اشتراکی همانند "پرتال" است.
طراحی سایت با سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز
ساخت سایت با استفاده از سایتسازها و فروشگاهسازها بسیار ساده است و زمان زیادی نمیگیرد. برای ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی، سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز زیادی در بازار هستند. اما بهطور کلی دو نوع سایتساز و فروشگاهساز وجود دارند.
سیستمهای سایتساز و فروشگاهساز متن باز و سیستمهای اشتراکی. فروشگاهساز "ووکامرس" و "مجنتو" جزوء فروشگاهسازهای متن باز هستند و "شاپیفای" و "پرتال" در دسته فروشگاهسازهای اشتراکی قرار میگیرند.
فروشگاهسازهای متن باز
در این فروشگاهسازها به کدها دسترسی دارید و میتوانید سایت تان را هرطور که دوست دارید سایت خود را تغییر دهید. اما برای اینکار به کمک یک برنامهنویس و پشتیبان سایت احتیاج خواهید داشت، یعنی باید هزینهای جداگانه بپردازید.
فروشگاهسازهای اشتراکی
در فروشگاهسازهای اشتراکی، کار ساخت سایت راحت شده است. شما با پرداخت هزینهای به صورت سالیانه، حق اشتراک میخرید و پشتیبانی شرکت ارائه دهنده به شما کمک میکند تا فروشگاه انلاین خود را راه اندازی کنید و دیگر نیازی به هزینه جداگانه برای پشتیبان و برنامهنویسی سایت نخواهید داشت.
یکی از بهترین فروشگاهسازهای اشتراکی داخلی که نسبت به سایر فروشگاهسازهای موجود در بازار، عملکرد و پشتیبانی بهتری دارد، فروشگاهساز پرتال است. در ادامه علاوه بر معرفی مزایای فروشگاهساز پرتال، روش ساخت فروشگاه اینترنتی با پرتال را نیز آموزش خواهیم داد...
چرا فروشگاهساز پرتال؟!
فروشگاه ساز پرتال در میان فروشگاهسازهای ایرانی مزایایی بیشماری دارد که آن را تبدیل به یکی از بهترین فروشگاهسازهای وطنی کرده است. در این بخش به شما خواهیم گفت که چرا انتخاب فروشگاهساز پرتال برای طراحی فروشگاه اینترنتی، بهترین گزینه برای شماست.
- با فروشگاهساز پرتال نیازی نیست برای خرید هاست و دامنه هزینه جداگانه بپردازید.
خرید هاست مطمئن و قدرتمند یکی از مراحل دشوار ساخت فروشگاه است. با فروشگاهساز پرتال، از هاستی که در اختیار دارید مطمئن باشید. - فروشگاهساز پرتال در مقایسه با فروشگاهسازهای دیگر، متنوعترین قالبها را دارد.
این قالبها در انواع مختلف شرکتی، شخصی و فروشگاهی قرار میگیرند. به علاوه قالبهای پرتال همواره در حال به روز رسانی هستند. - هزینه ساخت فروشگاه با فروشگاهساز پرتال بسیار ناچیز است.
اگر از پرتال استفاده کنید، دیگر لازم نیست هزینه جداگانهای برای هاست، قالب، نگهداری سایت، پشتیبانی و... بپردازید. - فروشگاهساز پرتال، به پنل پیامکی متصل میشود.
به کمک وبسرویس پیامکی، به راحتی میتوانید مشتریان خود را در هر مرحله از خرید، نسبت به وضعیت سفارش آنها مطلع نمایید. - مجموعه پرتال، پشتیبانی فنی قوی دارد.
بنابراین دیگر نیازی به استخدام پشتیبان یا درخواست کمک از افراد متخصص نخواهید داشت. در هر مرحله و هر زمان که در فروشگاهتان به مشکل برخوردید، کافی است با پشتیبانان پرتال تماس بگیرید.
با "پرتال" در چند دقیقه، فروشگاه اینترنتی خودتان را بسازید
برای اینکه بخواهید ظرف چند دقیقه فروشگاه اینترنتی خودتان را راهاندازی کنید، کافیست مراحل زیر را انجام دهید.
ثبتنام در وبسایت پرتال
با ورود به وبسایت پرتال به آدرس www.portal.ir، با کلیک روی گزینه ثبتنام، وارد مرحله فرم تکمیل ثبتنام میشوید. در این قسمت، باید شماره تلفن خود را وارد کنید.
انتخاب نوع وبسایت
در مرحله بعد نوع وبسایت و عنوان آن را مشخص میکنید. عنوان سایت را میتوانید بعدها هم تغییر دهید. سپس روی "ورود به مدیریت" کلیک کنید.
ارسال پیامک تائید ثبتنام
بعد از طی مراحل بالا، پیامکی از طرف پرتال برای شما ارسال میشود.
همچنین برای درخواست مشاوره رایگان میتوانید عدد 100 را به همان شماره پیامک، ارسال و یا با پشتیبانی تیم به شماره 63404-021، داخلی 2 تماس بگیرید.
دسترسی ویدئوهای آموزشی
بعد از ورود به سایت، در همان صفحه اول، چند ویدئوی آموزشی برای شما آماده شده است. برای اینکه بتوانید بهتر سایتتان را مدیریت کنید، این ویدئوها را حتما تماشا کنید.
انتخاب قالب
بعد از ثبتنام، اطلاعات و مشخصات شما از طریق ایمیل نیز ارسال میشود. حالا یک سایت دارید و باید قالب یا ظاهر آن را انتخاب کنید. در واقع، قالب نحوه قرارگیری بخشهای مختلف سایت را مشخص میکند.
برای این کار، در نوار سمت راست صفحه، روی گزینه "قالب" و سپس "انتخاب قالب" کلیک میکنید.
فروشگاهساز پرتال، قالبهای فروشگاهی و شرکتی متنوعی دارد که دائماً بهروزرسانی میشوند. برای شروع کار فروشگاه یکی از قالبها را با توجه به سبیقه و نیازهای خود، انتخاب کنید. اگر قالبهای موجود مطابق با نیازهای شما نیستند، از کارشناسان پرتال کمک بگیرید و یا خودتان قالب مورد نظرتان را در سایت بسازید.
ویرایش صفحات سایت
بعد از انتخاب قالب، باید صفحات و بخشهای مختلف سایت را مطابق خواستهها و نظراتتان تغییر دهید. برای مثال، صفحات تعریف شدهای از جمله "درباره ما"، "تماس با ما" یا "صفحه نخست" را میتوانید در بخش صفحههای وبسایت، تغییر دهید و حتی صفحهای جدید بسازید.
در بخش "بلاگ" نیز میتوانید مطالب مربوط به سایتتان را بارگذاری کنید. به همین ترتیب وارد هرکدام از صفحات شوید و مطالب داخل آن را تغییر دهید. برای اینکار در نوار کنار صفحه، روی گزینه صفحهها، فهرست صفحهها کلیک کنید. در این بخش میتوانید هر کدام از صفحهها را ویرایش کنید و حتی صفحه جدید بسازید.
تعریف محصول و شروع فروش آنلاین
برای اینکه محصولاتتان را در فروشگاه بارگذاری و معرفی کنید، به بخش فروشگاه، "ایجاد محصول" بروید و مشخصات محصولتان را وارد کنید.
به همین راحتی کار ساخت فروشگاه اینترنتی شما به اتمام رسید. حالا شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی یا یک کسبوکار آنلاین هستید و با خیالی آسوده میتوانید همه چیز را برای توسعه کسبوکارتان و کسب رتبه در نتایج گوگل، به پرتال بسپارید و به دنبال بازاریابی و معرفی محصولات خود باشید.
سخن آخر اینکه
برای ساخت فروشگاه اینترنتی روشهای مختلفی وجود دارند، اما کوتاهترین و به صرفهترین روش، استفاده از فروشگاهساز "پرتال" است. چراکه اگر بخواهید صفر تا صد ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی را خودتان انجام دهید، نه تنها هزینه زیادی باید بپردازید، بلکه ممکن است فرایند ساخت فروشگاهتان آنقدر طولانی خواهد شد که بعید نیست دیگر از تصمیم خود برای ساخت فروشگاه اینترنتی و شروع فروش آنلاین منصرف میشوید.
اما به کمک فروشگاهساز پرتال در کمتر از چند دقیقه صاحب فروشگاه اینترنتی اختصاصی خود میشوید. همچنین پلتفرم سایت ساز و فروشگاه ساز پرتال امکان تست 7 روزه از سیستم را به صورت رایگان برای کاربران فراهم آورده تا با ارزیابی تمام جوانب استفاده از پرتال با خیالی آسوده این سیستم منحصر به فرد را انتخاب کنند.
وقت طلاست.! اگر میخواهید از رقیبان خود عقب نیفتید و هرچه زودتر کسبوکار خود را توسعه دهید، همین حالا با مراجعه به وبسایت "پرتال" به ادرس www.portal.ir و یا تماس با تیم پشتیبانی پرتال به شماره 63404-021 داخلی 2، فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کنید.