شاید برای کسی که وقت زیادی در اینترنت بگذارند، تفاوت های وب سایت و وبلاگ خیلی واضح باشد. اما مطمئناً بسیاری افراد هم هستند که هنوز فرق وبلاگ و سایت را به درستی نمیدانند. چرا؟ چون وب سایت و وبلاگ در نگاه اول، شباهت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. هر چه نباشد، هر دو به صفحه های اینترنتی اشاره دارند. این شد که تصمیم گرفتیم برای روشن شدن موضوع، یک مقاله ساده و کوتاه در این مورد بنویسیم. پس اگر تفاوت این دو برای شما هم چندان واضح نیست، پیشنهاد میکنم با ما همراه باشید.
ما در این مقاله، تعریفی از وبلاگ و وبسایت ارائه خواهیم داد و درباره کاربردها، تفاوتها و هزینه هر یک بیشتر صحبت میکنیم.
وبلاگ چیست؟
وبلاگ یک صفحه اینترنتی برای نوشتن یادداشتها و مقالات است. در واقع، وبلاگ را میتوان به چشم یک مجله یا روزنامه اینترنتی دید. یعنی وبلاگ مجموعهای از مقالات را در خود جای میدهد. البته، این را هم باید بدانید که وبلاگ ها معمولاً دارای دسته بندی نیز هستند و مقالات آنها در یک یا چند دسته بندی جای میگیرند.
به صورت معمول وبلاگ از زبانی ساده غیر رسمی و غیر سازمانی استفاده میکند. این را هم اضافه کنم که نوشتن در یک وبلاگ کار خیلی سختی نیست، تنها باید پیرامون موضوعی که میخواهید درباره آن بنویسید دانش کافی داشته باشید.
چگونه میتوانم یک وبلاگ بسازم؟
اگر دوست دارید نوشتههای خود را در اینترنت قرار دهید تا خوانندگان بخوانند، پس حتماً داشتن یک وبلاگ برایتان ایدۀ جذابی است. اما چطور باید یک وبلاگ ایجاد کنید؟ برای این منظور دو راه وجود دارد:
- استفاده از وبلاگسازهای رایگان: در حال حاضر، سرویس های وبلاگی بسیاری به زبان فارسی فعال هستند. از جمله معروف ترین آنها می توان به بلاگفا اشاره کرد. این سرویس ها یک وبلاگ رایگان بر روی دامنه خودشان در اختیار شما میگذارند که از طریق آن میتوانید مطالب مختلف خود را منتشر نمایید.
- طراحی یک وبلاگ اختصاصی: راهحل دوم که برای افراد سختگیرتر مناسب است، ایجاد یک وبلاگ بر روی دامنه اختصاصی است. هر چند برای اینکار شما نیاز به کمی صرف هزینه دارید، اما در عوض (اگر بخواهم خودمانی بگویم) کلاس کاری شما بیشتر خواهد بود. برای ایجاد یک وبلاگ اختصاصی شما میتوانید از سایت ساز پرتال یا سیستم های مشابه مثل وردپرس استفاده نمایید. ما حتی یک تخفیف خوب نیز برای افرادی مثل شما که به نوشتن علاقهمند هستند در نظر گرفتهایم.
وب سایت چیست ؟
و اما وب سایت... تفاوت اصلی وب سایت با وبلاگ در کارکرد آن است. یک وب سایت تنها با هدف نوشتن ایجاد نمیشود. شما وب سایت میسازید تا محصولات و خدمات خود را معرفی کنید، فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید و ... بنابراین این وب سایت شامل صفحات مختلفی مثل صفحه اصلی، صفحه خدمات یا محصولات، صفحه درباره ما، صفحه تماس با ما و ... میشود. توجه داشته باشید که وب سایت ها معمولاً بخشی به عنوان وبلاگ هم دارند که در آن مطالب و نوشتههای آنها قرار میگیرد. برای مثال، اکنون شما در حال خواندن بخش وبلاگ سایت ما هستید. اما این فقط یک بخش از سایت ما است و صفحات دیگری نیز داریم که در آنها به معرفی سایت ساز خود و خدمات آن میپردازیم.
هدف از طراحی سایت چیست؟
حالا بیایید به این سوال جواب بدهیم که در چه مواقعی شما نیاز به یک وب سایت دارید.
- به جهت ارائه خدمات
- برای معرفی شرکت
- جهت معرفی محصولات
- جهت فروش محصولات (وب سایت فروشگاهی)
- پرتال های سازمانی و دولتی
چگونه میتوانم یک وب سایت بسازم؟
همانطور که گفتیم، سیستم هایی برای ساخت وبلاگ وجود دارند. همین موضوع در مورد وب سایت ها نیز صادق است. برای مثال، سایت ساز پرتال یکی از این سیستم هاست که به وسیله آن شما میتوانید یک سایت بسازید، صفحات مختلف آن را تعریف کنید و مدیریت آن را در دست بگیرید. از جمله دیگر سیستم های مطرح میتوان به وردپرس، جوملا، پرستاشاپ (برای ساخت فروشگاه) و ... اشاره کرد.
فقط به یک نکته توجه داشته باشید: هنگام ساختن یک وب سایت، بسیار مهم است که شما یک دامنه اختصاصی (در مورد دامنه ها بیشتر بخوانید) برای خودتان داشته باشید.
نگاهی سریع به تفاوت وبلاگ و وب سایت
اکنون که چیستی و کارکرد هر یک از این دو مورد را متوجه شدید، بگذارید یک بار دیگر به طور خلاصه به تفاوت های آنها اشاره کنیم:
- بیشتر وب سایت برای شرکت ها، ارگان ها، سازمان ها طراحی میگردد اما وبلاگ بیشتر یک مجله آنلاین اینترنتی یا شخصی میباشد.
- معمولاً هزینه طراحی سایت بیشتر از ساختن یک وبلاگ است. به خصوص که وبلاگ را حتی میتوان با سیستم های رایگان وبلاگ دهی ساخت.
- به روز رسانی مطالب یک وبلاگ نسبت به محتوای صفحه اصلی یک سایت ساده تر خواهد بود.
- وب سایت ها بیشتر جهت ارائه خدمات، معرفی محصول و بازاریابی و تبلیغات طراحی میگردد.
- وبلاگها برای کسب درآمد در سایت شما تبلیغات نمایش میدهند.
- یک سرویس وبلاگ دهی ممکن است بعد از مدتی خدمات خود را قطع کند و وبلاگ شما هم از دست برود.
- امنیت وبلاگها خیلی کمتر از وبسایت است و امکان دارد وبلاگ شما هک شود.
سخن پایانی
اگر فقط به محیطی برای نوشتن مقالات خود نیاز دارید پیشنهاد ما انتخاب وبلاگ میباشد که هم هزینه کمتری خواهد داشت و هم کاربر آن برای شما بیشتر خواهد داشت. شما میتوانید این کار را حتی با سیستمهای وبلاگ نویسی رایگان هم انجام دهید. تنها بدی آنها این است که آدرس شما به صورت زیر دامنه (مثلاً my-weblog.blogfa.com) خواهد بود. یا آنکه یک وبلاگ حرفه ای با دامنه اختصاصی راه بیندازید که طبیعتاً هزینه بیشتری خواهد داشت. اما اگر به صفحاتی برای ارائه خدمات، فروش محصولات، معرفی شرکت خود و ... احتیاج دارید، پیشنهاد ما استفاده از وب سایت است.
ما در سایت ساز پرتال این امکان را فراهم کردهایم که شما با هزینه مناسبی یک وب سایت، وبلاگ یا ترکیبی از هر دو را با کیفیت عالی داشته باشید. پس پیشنهاد میکنم حتماً به صفحات اصلی سایت ما سر بزنید و بیشتر درباره سایت ساز ما بخوانید.
16 دیدگاه
فرامرز خدام رضایی
کارتون بسیار عالیه،عملکرد شما در نحوه نگارش و در اختیار قراردادن اطلاعات اساسی جهت در ک مطلب منحصر بفرده،این رو بعنوان کسی میگم که علاقه مند به یادگیری و آموزش هست و وبسایتها و وبلاگهای بسیار زیادی رو دیدم و میتونم مقایسه کنم. به امید موفقیتهای روز افزون برای شما .
فاطمه شریفی
سپااس از شما آقای خدام رضایی و وقتی که برای مطالعه مقاله گذاشتین :)
شما خیلی لطف دارین :)
بهتون پیشنهاد میدم نگاهی به بقیه مقالات وبلاگ بندازین، مخصوصا مقالات اخیر که جدید هستین یا بروز رسانی شدن
خوشحال شدیم از نظر مثبتتون :)
محمد شهریاری
با سلام از وب سایت عالی شما
شما همیشه بهترینی
فاطمه شریفی
سلام اقای شهریاری
خواهش میکنم
مرسی از شما :)
ناشناس
چرا محتوای مقاله تکرار شده؟
فاطمه شریفی
سلام وقتتون بخیر.
آره درسته. الان چک کردیم و این ایراد رو دیدیم. حتما ادیت میشه.
مرسی از اینکه یادآوری کردید :) ممنون از شما.
نادر جعفری
سلام
ایا میشه در وبلاگ هم درگاه پرداخت ایجاد کرد برای فروش محصولات؟
فاطمه شریفی
سلام وقتتون بخیر باشه. اگه منظورتون سایت معمولی هست نه نمیشه. فقط برای سایت های فروشگاهی میتونید درگاه پرداخت داشته باشید.
محمد صاحبی
سپاس از بابت مطالب مفید و سایت ارزشمند شما.
فاطمه شریفی
مرسی از شما آقای صاحبی عزیز بابت نظری که ثبت کردید :)
نرگس یوسفی
سلام خسته نباشید
اول از همه ممنون از سایت خوبتون و اطلاعاتی که در اختیار ما میزارین
میخاستم بپرسم میشه چن تا کتاب خوب راجب دیجیتال مارکتینگ و تجارت و اقتصاد بهم معرفی کنید ؟
ممنون میشم
مهدی بهادرفر
سلام
خودم کتاب Epic Content Marketing رو خوندم و خیلی جالب بود برام. ترجمه فارسی این کتاب به اسم «بازاریابی پرمحتوا» چاپ شده. کتاب «طرح بازاریابی کسبوکارهای کوچک» هم خیلی مفیده. کتاب مدیریت بازاریابی فلیپ کاتلر رو هم تعریفش رو زیاد شنیدم ولی هنوز نخوندمش.
ناشناس
سلام خسته نباشید من یه نویسنده ام و میخوام کتابامو ب طور انلاین در فضای مجازی ب اشتراک بذارم ولی موندم بین دوراهی نمیدونم وبلاگ ب درد کارم میخوره یا وبسایت ممنون میشم راهنماییم کنین
مهدی بهادرفر
سلام
قطعا سایت اعتبار بیشتری نسبت به وبلاگ داره و حتی میتونید کتابهای خودتون رو به صورت فایل بفروشید.
لیلی
سلام،یه سوال داشتم ایا برای ساخت وبلاگ به طور اختصاصی باید برنامه نویسی بدونیم؟
خودمون میتونیم یه وبلاگ اختصاصی بسازیم یا باید یک نفر رو استخدام کنیم که طراحیش کنه و ما ازش استفاده کنیم؟
مهدی بهادرفر
سلام
نه نیازی به برنامه نویسی نیست و میتونید از سرویسهای وبلاگی استفاده کنید.
Ma
ببخشيد من يه سوال داشتم درمورد كسب درامد از راه مطلب گذاشتن و... در وبلاگ اون شركتي يا جايي كه وبلاگ ساز رايگان هست و يك وبلاگ را در اختيار ما ميگذارد مثل سايت است كه در گوگل بالا برود؟؟ و زماني كه بالا برود و براي تبليغات به شما مراجعه كنند بخشي از درامد به اون سايتي كه وبلاگ را در اختيار داده است منظور ميگيرد؟؟ و به نظرتون براي گذاشتن مطالب به صورت متني در مورد مباحث علمي يا چيز هاي پر سرچ در گوگل وبسايت بهتر است يا وبلاگ؟؟
امیر حسین سعادتی
سلام و وقت بخیر. سایتتون بسیار عالیه. یه سوال داشتم. من میخوام یک سایت به همراه بخش وبلاگ بزنم تا در اون نوشته هامو به اشتراک بذارم. سایت ورد پرسی چیه؟
مهدی بهادرفر
سلام
ممنون خیلی لطف داری 🌹
با پرتال میتونی یه سایت بزنی و در کنارش هم بخش وبلاگ داشته باشی خیلی راحت و شیک و مجلسی😎
وردپرس هم یه سرویس ساخت سایته که برای کار کردن باهاش باید آموزش ببینید و یکم تخصصی هست
مهدی پورم شناختی؟خب باشه
با سلام خیلی مفید بود ممنون موفق باشید
مهدی بهادرفر
سلام
خواهش میکنم دوست عزیز امیدوارم توی کسب و کارتون موفق باشید
ناشناس
سلام تشکر از مطالب خوبتون استفاده کردم .
مهدی بهادرفر
سلام
خواهش میکنم😊
رحیم زهرایی
سلام تشکر از مطالب خوبتون استفاده کردم موفق باشید .
مهدی بهادرفر
سلام
خوشحالیم که براتون مفید بوده
ناشناس
سلام و وقت بخیر .مطالب ارائه شده در سایت شما بسیار کاربردی و مفید و بروزه.
مهدی بهادرفر
سلام و درود
ممنون از لطفتون، خوشحالیم که براتون مفید بوده
مهدی
خیلی خوب بود البته بخاطر استاد امدم چنین مطلبی ببینم 🗿🚬
ناشناس
عالی