همانطور که در ابتدای متن گفتیم، سایت سازها گزینه مناسبی برای ساخت یک سایت اینترنتی هستند. ما در این مقاله راهنمای کاملی درباره بهترین سایت سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ آماده کردهایم و آنها را از همه نظر با یکدیگر مقایسه کردهایم. در نهایت نیز بهترین سایت ساز برای ساخت یک وب سایت کامل اینترنتی را به شما معرفی کردهایم تا بعد از خواندن این مقاله، سادهترین راه برای ساخت یک سایت کامل اینترنتی را پیدا کرده باشید. پس یکراست به سراغ مقاله برویم و با بهترین سایت سازها آشنا شویم.
سایت ساز چیست و چگونه کار میکند؟
بسیاری از افراد میخواهند یک وب سایت برای خود ایجاد کنند و از سختیهای ایجاد سایت میترسند. امروزه سرویسهایی به نام سایت ساز ایجاد شدهاند که ساخت سایت را برای افراد گوناگون ساده کردهاند. این پلتفرمها به افراد اجازه میدهند تا با کمترین دانش فنی، یک وب سایت کامل را برای خود ایجاد و مدیریت کنند. در واقع سرویسهای سایت ساز فضای مناسبی برای طراحی یک سایت کامل با تمام اطلاعات، صفحهها و ویژگیهای درون آن در اختیار کاربر قرار میدهند که هر کاربری با هر سطح دانش فنی بتواند از آن استفاده کند.
امروزه سرویسهای سایت ساز زیادی در جهان وجود دارند که هر کدام ویژگیهای مشخصی برای خود دارند. بیشتر این سرویسهای ساخت سایت از CMS یا سیستم مدیریت محتوای اشتراکی استفاده میکنند و تمها و قالبهای مختلفی را برای سایتهای گوناگون ارائه میدهند. با این حال تنوع ویژگیها، امکان شخصیسازی، زیرساخت سرویس و مواردی از این قبیل باعث میشود تا بعضی از این سایت سازها کیفیت بالاتری داشته باشند. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره سایت ساز کسب کنید، مقاله زیر را مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: سایت ساز چیست؟
یک سایت ساز خوب چه ویژگیهایی دارد؟
زمانی که از سرویسهای سایت ساز برای طراحی سایت خود استفاده میکنید، باید ویژگیهای مشخصی را در نظر داشته باشید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. هنگام انتخاب سایت ساز، از خودتان بپرسید دقیقا به چه چیزی نیاز دارید؟ آیا هدفتان از ساخت سایت، فروش محصول است یا هدف دیگری دارید؟ چقدر بودجه دارید؟ و آیا حاضر هستید برای امکانات بیشتر هزینه بیشتری را پرداخت کنید؟ همه این سوالات به شما کمک خواهند کرد تا درک بهتری از سایت ساز مورد نظر خود داشته باشید. با این حال کلیدیترین ویژگیهایی که سایت ساز خوب دارد، موارد زیر هستند:
- امکان شخصی سازی قالب سایت
- امکان قرار دادن عکس و ویدیو
- وضعیت هاست و دامنه
- سازگار با دستگاههای موبایل
- قابلیت اتصال به کانالهای مختلف بازاریابی و فروش
- گزارش از دادههای مختلف سایت
- قابلیت بهینهسازی برای موتورهای جستجو یا SEO
- رابط کاربری ساده و جذاب به همراه پشتیبانی قوی
- قابلیت انتقال به/از سایر سیستمهای مدیریت سایت
با توجه به نیازی که دارید، امکانات بالا را بررسی کنید و بهترین سایت ساز مدنظر خود را انتخاب کنید.
لیست بهترین سرویسهای سایت ساز در سال ۲۰۲۴
حال که فهمیدیم چگونه میتوان بهترین سرویس سایت ساز را برای ایجاد سایت خود انتخاب کرد، نگاهی به بهترین سرویسهای سایت ساز در سال ۲۰۲۴ داشته باشیم. ما برای انتخاب این لیست سرویسهای مختلفی را بررسی کردهایم و ۵ مورد از بهترین سرویسهای ساخت سایت را در ادامه معرفی میکنیم. این سرویسها همگی گزینههای بسیار مناسبی برای ساخت سایت هستند، با این حال استفاده از آنها برای کاربران ایرانی کمی دشوار است؛ اما در انتها راهکار جایگزینی برای این سرویسها به شما ارائه میدهیم. از طرفی در مقاله دیگری بهترین سرویسهای ساخت فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه ساز را بررسی کردهایم که میتوانید آن را در «بهترین فروشگاه سازهای اینترنتی در سال ۲۰۲۴» مطالعه کنید.
نکته: در این مقاله نامی از سایت ساز معروف ویکس (Wix) برده نشده است؛ چرا که طبق بررسی مجله Forbes از نظر آمار، پنج سرویس زیر بهترین خدمات ساخت سایت اینترنتی را در سال ۲۰۲۴ ارائه میدهند.
۱- ویبلی - Weebly
اولین سرویس سایت سازی که در این مقاله به شما معرفی میکنیم، سرویس ویبلی (Weebly) است. این سایت به دلیل هزینه کم، انعطاف پذیری بالا و سهولت در استفاده، رتبه اول را کسب کرده است. در سال ۲۰۱۸ مجموعه Square این سرویس را خریداری کرد و با ار|ئه یک نسخه جدید، قدرت طراحی سایت و ساخت فروشگاه اینترنتی خود را با هم ادغام کرد. این مسئله باعث شد تا به مرور زمان سرویس ویبلی به یکی از قدرتمندترین سایت سازهای جهان تبدیل شود و ما آن را به عنوان اولین انتخاب در این راهنما قرار دهیم.
با استفاده از این سرویس میتوان یک سایت خوب را ایجاد کرد و هر زمان که مدیر سایت اراده کرد، ویژگی سبد خرید و فروش اینترنتی را نیز به آن اضافه کند. از طرفی این سرویس صدها قالب جذاب واکنشگرا برای شروع طراحی سایت به کاربران خود ارائه میدهد. کاربر با توجه به نیازی که دارد، میتواند از هر یک از ابزارهای سرویس ویبلی برای طراحی سایت خود استفاده کند. از طرفی این سرویس فضای ذخیرهسازی و پهنای باند مناسبی در اختیار کاربران خود قرار میدهد و پشتیبانی خوبی نیز دارد.
بیشتر مناسب چه کسانی است؟
ویبلی یکی از بهترین سرویسها برای ساخت وب سایت برای مشاغل کوچک، نویسندگان وبلاگ، افراد کارآفرین و کسب و کارهای کوچک اینترنتی است. به طور خلاصه میتوان گفت یک گزینه مناسب برای هر کسی میتواند باشد. با این حال به دلیل تحریمهای بینالمللی، نمیتواند گزینه خوبی برای کاربران داخل ایران باشد.
مزایا و معایب
- ✔ سادگی در استفاده
- ✔ قیمت های منطقی
- ✔ امکان ایجاد سایت فروشگاهی
- ✔ فضای ذخیره سازی و پهنای باند بینهایت
- ✔ صدها قالب برای ظاهر سایت
- ✘ محدودیت در شخصی سازی
- ✘ پشتیبانی آنلاین محدود
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 امکان ساخت سایت تستی رایگان
- 💲 اشتراک سایت personal (شخصی) ماهیانه ۱۳ دلار
- 💲 اشتراک سایت professional (حرفهای) ماهیانه ۱۶ دلار
- 💲 اشتراک سایت performance (کاملترین) ماهیانه ۲۹ دلار
۲- گو ددی - GoDaddy
دومین سرویس ساخت سایت در این لیست، سرویس گو ددی (GoDaddy) است. برای ساخت سایت با استفاده از این سرویس، عملا نیاز به هیچ مهارت فنی ندارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به چند سوال پاسخ دهید تا یک سایت آماده برای شما ساخته شود. سرویس گو ددی به اندازه رقبای خود گزینههای متنوع برای طراحی سایت ارائه نمیدهد، با این حال قالبهای تمیز و حرفهای برای ظاهر سایت دارد.
ویژگیهایی که این وب سایت برای کاربران خود فراهم میکند، باعث میشود تا بتوانید به راحتی در بازاریابی و سئو از آن استفاده کنید. از طرفی این سرویس، فروشگاه ساز قدرتمندی هم دارد که در مقاله بهترین فروشگاه سازهای دنیا نیز به آن اشاره کردیم. یکی از ویژگیهای منحصر به فردی که GoDaddy ارائه میدهد، امکان نوبت دهی آنلاین برای سایتهای مختلف است. به طور کلی این سرویس ابزارهای مختلفی برای مدیریت سایت در اختیار شما قرار میدهد.
بیشتر مناسب چه کسانی است؟
این سرویس ویژگیهای خیلی خوبی را برای مشاغل کوچک و آنلاین شاپها فراهم میکند، با این حال به دلیل داشتن ابزارهای زیاد، برای انواع سایتها میتواند مناسب باشد.
مزایا و معایب
- ✔ هزینه شروع اولیه پایین
- ✔ ۳۰ روز مهلت تست اولیه
- ✔ رابط کاربری بسیار کاربر پسند
- ✔ امکان اضافه کردن نوبت دهی در سایت
- ✔ قالبهای مدرن
- ✔ پهنای باند نامحدود
- ✔ پشتیبانی ۲۴ ساعته
- ✘ دامنه رایگان نمیدهد
- ✘ برای تمدید، هزینهها افزایش پیدا میکند
- ✘ محدودیت در شخصی سازی و کانالهای بازاریابی
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 اشتراک پایه ماهیانه ۱۰ دلار - تمدید سال بعد ماهیانه ۱۳ دلار
- 💲 اشتراک premium ماهیانه ۱۵ دلار - تمدید سال بعد ماهیانه ۲۳ دلار
- 💲 اشتراک فروشگاهی یا Commerce ماهیانه ۲۱ دلار - تمدید سال بعد ماهیانه ۲۷ دلار
۳- یونوس - Ionos
یونوس (IONOS) که بیشتر به عنوان یک سرویس هاستینگ یا میزبانی وب شناخته میشود، قابلیتی به نام MyWebsite دارد که با استفاده از آن میتوان یک وب سایت کاملا حرفهای ایجاد کرد. این سرویس به اندازهای محبوب و کاربردی بود که آن را در بین بهترین سرویسهای سایت ساز این لیست در سال ۲۰۲۴ قرار دادیم. رابط کاربری جذاب و قابلیت کشیدن و رها کردن یا drag&drop این سرویس باعث میشود تا گزینه جذابی برای ساخت سایت باشد.
این سرویس یک طرح ارزان قیمت دارد که هزینه آن ماهیانه یک دلار است، با این حال این طرح ارزان آن شامل تبلیغات میشود و امکانات کمی را در ختیار کاربر قرار دهد. با این حال اگر اشتراکهای اصلی این سرویس را تهیه کنید، امکانات زیادی در اختیار شما قرار میگیرد. در طرح حرفهای یونوس میتوانید محتوای شخصی سازی شده برای بازدیدکنندگان خاص ایجاد کنید. به طور کلی امکان شخصی سازی قدرتمندی که در این سایت ساز در اختیار کاربر قرار میگیرد، آن را به گزینهای منحصر به فرد تبدیل میکند.
بیشتر مناسب چه کسانی است؟
اگر کاربر بخواهد دست بازی در طراحی سایت خود داشته باشد و آن را شخصی سازی کند، این سرویس شاید مناسبترین گزینه باشد.
مزایا و معایب
- ✔ چند زبانه بودن سایت
- ✔ امکان نظردهی مناسب برای کاربران
- ✔ پشتیبانی ۲۴ ساعته
- ✔ شامل ابزارهای پشتیبانی و تحلیلی
- ✔ امکان اضافه کردن محتوای اختصاصی
- ✔ هزینه ماهانه کم
- ✘ شامل تبلیغات روی ارزانترین اشتراک
- ✘ محدودیت در تعداد قالبها
- ✘ امکان اضافه کردن کاربر روی سایتهای ساخته شده با آن وجود ندارد
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 اشتراک Starter یا پایه ۶ دلار ماهانه برای ۶ ماه اول و ۱۲ دلار ماهانه برای ادامه
- 💲 اشتراک Plus یا پلاس ۱ دلار ماهانه برای ۱۲ ماه اول و ۱۸ دلار ماهانه برای ادامه
- 💲 اشتراک Pro یا پرو ۱۷ دلار ماهانه برای ۶ ماه اول و ۳۰ دلار ماهانه برای ادامه
۴- اسکوئر اسپیس - SquareSpace
اسکوئر اسپیس (SqureSpace) یکی از محبوبترین و بهترین سرویسهای ساخت وب سایت است؛ چرا که ویژگیهای مفید فراوانی دارد. شما با استفاده از این سرویس میتوانید یک سایت فروشگاهی، وبلاگ، سایت نمونه کار، سایت شرکتی یا سایت شامل اعضا را ایجاد کنید. این سرویس ویرایشگر کاربرپسندی دارد که با استفاده از آن میتوانید ظاهر سایت را ویرایش کنید. با این حال ممکن است مدتی طول بکشد تا جای منوها و ویژگیهای مختلف این سرویس را یاد بگیرید.
یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت اسکوئر اسپیس، وجود قالبهای مینیمال، جسورانه و مدرن فراوان است که همه آنها توسط طراحان حرفهای ایجاد شدهاند. همچنین تمام این قالبها ریسپانسیو و واکنشگرا هستند؛ بنابراین نیازی ندارید تا روی نسخه موبایل سایت خود نیز کار خاصی انجام دهید. در واقع SquareSpace به کاربر خود اجازه میدهد تا سرعت صفحات موبایل را با AMP بالا ببرد تا سایت عملکرد بهینهتری داشته باشد.
بیشتر مناسب چه کسانی است؟
طبق تجربه، این سرویس برای افراد خلاق مانند عکاسان، طراحان و سایر هنرمندان گزینه مناسبی است. از طرفی فروشگاه ساز این سایت نیز قدرت خوبی در ساخت سایتهای فروشگاهی دارد.
مزایا و معایب
- ✔ قالبهای جذاب و مدرن برای سایت
- ✔ ویرایشگر کاربر پسند
- ✔ دارای نسخه AMP برای موبایل
- ✔ دارای فروشگاه ساز خوب
- ✘ محدودیت در پشتیبانی از مشتری
- ✘ آزادی عمل کم در شخصی سازی طراحیها
- ✘ کمی از سایت سازهای دیگر گرانتر است
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 اشتراک شخصی یا Personal ماهیانه ۲۳ دلار
- 💲 اشتراک Business ماهیانه ۳۳ دلار
- 💲 اشتراک Commerce یا فروشگاهی ۳۶ دلار
- 💲 اشتراک فروشگاهی پیشرفته ماهیانه ۶۵ دلار
۵- هاست گیتور - HostGator
سرویس سایت ساز هاست گیتور (HostGator) یکی از مقرون به صرفهترین سازندگان وبسایت در این لیست است. این سرویس در عین حال که ویژگی drag&drop را برای کاربر فراهم میکند، ویرایشگر سادهای برای ظاهر سایت دارد که استفاده از آن برای اکثر کاربران ساده است. از طرفی زمانی که کاربر سایت خود را با سرویس هاست گیتور ایجاد میکند، نیازی به دریافت ابزارهای تحلیلی بازاریابی جدا ندارد؛ چرا که این سایت خودش ابزارهای تحلیلی قدرتمندی را در اختیار کاربر خود قرار میدهد. حتی با استفاده از این سرویس میتوان یک فروشگاه کوچک آنلاین هم ایجاد کرد،اما تنها سه محصول میتوانید در آن قرار دهید.
قالبهای سرویس هاست گیتور بسیار ساده هستند. به طوری که اگر آنها را ویرایش نکنید، انگار یک سایت قدیمی ایجاد کردهاید. با این حال وقتی سایت خود را با استفاده از سرویس هاست گیتور میسازید، همه امکانات در اختیار شما قرار داده میشود و کمترین نیاز را به تیم پشتیبانی پیدا میکنید.
بیشتر مناسب چه کسانی است؟
این سرویس سایت ساز بیشتر برای پروژههای شخصی، وبلاگ و فروشگاههای کوچک مناسب است. این سرویس نسبتا مقرون به صرفه است و استفاده از آن نیز ساده است.
مزایا و معایب
- ✔ پشتیبانی ۲۴ ساعته
- ✔ اشتراکهای مقرون به صرفه
- ✔ امکان فروش آنلاین با هر اشتراکی
- ✔ ویرایشگر مناسب و ساده
- ✘ هزینه تمدید اشتراک دو برابر یا بیشتر است
- ✘ کارمزد پرداخت کمی برای اشتراکهای فروشگاهی دارد
هزینه تهیه اشتراک
- 💲 اشتراک پایه یا Start ماهیانه ۵ دلار
- 💲 اشتراک سایت یا Site ماهیانه ۶.۵ دلار
- 💲 اشتراک فروشگاهی یا Store ماهیانه ۱۳ دلار
مقایسه بهترین سایت سازها با یکدیگر
تا اینجای مقاله سرویسهای سایت ساز را به شما معرفی کردیم و به بررسی جنبههای مختلف آن پرداختیم. همانطور که دیدیم، هر کدام از این سرویسهای سایت ساز مزایا و معایبی دارند که آنها را با یکدیگر متفاوت میکند. در تصویر زیر، بهترین سایت سازهای دنیا در سال ۲۰۲۴ را با یکدیگر مقایسه کردهایم.
با وجود تمام مزایا و معایبی که هرکدام از آنها دارند، همگی یک دردسر مشترک برای کاربران ایرانی خود نیز دارند.
استفاده از این سرویسها چه دردسرهایی دارد؟
اگر کمی فکر کنید، خودتان متوجه خواهید شد که این سایت سازها چه دردسری برای کاربران ایرانی دارند: دردسری از جنس تحریم.
از آنجایی که ایران تحت تحریمهای بینالمللی قرار دارد، این سرویسها معمولا خدمات خود را به کاربران داخل ایران نمیفروشند. حتی اگر بخواهند این کار را انجام دهند نیز ما نمیتوانیم از روشهای پرداخت آنها استفاده کنیم؛ چرا که تحریم بانکی هستیم. علاوه بر این حتی اگر راه دور زدن تحریم را نیز بفهمیم، این سرویسها اشتراک دلاری دارند و پرداخت هزینههای آن برای یک کاربر ایرانی خیلی معقول نیست. در نهایت نیز باید بگوییم حتی اگر بخواهید هزینه ساخت سایت با این سرویسها را نیز تقبل کنید، باز هم به دلیل عدم سازگاری با درگاههای پرداخت ایرانی، ساخت سایت با این سرویسها برای کاربران داخل ایران مقرون به صرفه نخواهد بود.
به همین دلیل باید به فکر جایگزینی برای این سرویسها باشید. امروزه سرویسهای سایت ساز ایرانی زیادی وجود دارند که تقریبا همین امکانات را بدون مشکلی به کاربران عرضه میکنند. از طرفی اگر مقاله «تعرفه طراحی سایت در سال ۱۴۰۳» را نیز بخوانید، متوجه خواهید شد که ساخت سایت با سرویسهای سایت ساز بسیار مقرون به صرفهتر از راههای دیگر ساخت سایت در ایران هستند.
بهترین جایگزین برای این سرویسهای سایت ساز کدام است؟
شاید پیش خودتان فکر کنید چون این مقاله را از پرتال میخوانید، طبیعتا میخواهیم خودمان را معرفی کنیم. درست هم فکر کردید میخواهیم سرویس سایت ساز قدرتمند خودمان را به شما معرفی کنیم، اما این طور نیست که از خودمان تبلیغ دروغین کنیم. اگر کمی درباره سرویسهای سایت ساز ایرانی تحقیق کنید و سایتهای ساخته شده با این سرویسها را ببینید، متوجه خواهید شد که میتوانید به راحتی با یکی از سایت سازهای ایرانی با کمترین هزینه و دانش فنی یک سایت قدرتمند را ایجاد کنید.
وقتی سایت سازهای ایرانی را با یکدیگر مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که پرتال یکی از بهترین و قدرتمندترین آنها است. این موضوع را از سایتهای ساخته شده با پرتال و تجربه کاربران ما میتوانید متوجه شوید. برای ساخت سایت در پرتال تنها به کمتر از پنج دقیقه مهلت نیاز دارید. همانطور که در سرویس گو ددی گفتیم بعد از پاسخ به چند سوال، سایت شما بر اساس نیازتان ساخته میشود؛ پرتال نیز این طور است.
برای ساخت سایت در پرتال تنها کافی است در همین صفحه روی گزینه «ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی» کلیک کنید. بعد از پاسخ به چند سوال کوتاه ۴ گزینهای، یک سایت تستی هفت روزه رایگان با تمام امکانات برای شما ساخته خواهد شد. حتی اگر دانش فنی برای مدیریت سایت را نداشته باشید، ویدیوهای آموزشی کامل و تیم پشتیبانی ما ۲۴ ساعته در کنار شما هستند تا بیشتر با سرویس ما آشنا شوید. به شما پیشنهاد میکنیم یک سایت تستی با پرتال بسازید تا خودتان امکانات فوقالعاده سایت ساز ما را ببینید. اگر میخواهید با تمام دلایل موجود برای انتخاب پرتال به عنوان سایت ساز آشنا شوید، به شما پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: ۳۵ دلیل برای انتخاب پرتال
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با ۵ مورد از بهترین سرویسهای سایت ساز دنیا و تمام ویژگیهای مربوط به آنها آشنا کنیم. همانطور که در متن خواندیم و متوجه شدیم، سرویسهای سایت ساز زیادی با ویژگیهای مختلف در دنیا وجود دارند که هر کدام میتوانند برای کار مشخصی مناسب باشند.
با این حال به دلایلی مانند تحریمهای بینالمللی و اختلال در اتصال به درگاههای بانکی ایرانی، راه اندازی سایت با این سرویسها تا حد زیادی در ایران غیر ممکن است، اما نیازی به نگرانی نیست؛ چرا که سایت سازهای ایرانی قدرتمندی مانند پرتال در بازار وجود دارند که با استفاده از آن میتوانید همان سایتی که میخواهید را بسازید. اگر سوالی درباره این سرویسهای سایت ساز دارید یا تجربهای در استفاده از هر کدام آنها داشتهاید، حتما آن را با ما در بخش دیدگاهها به اشتراک بگذارید. از طرفی اگر سوالی درباره ساخت سایت با پرتال داشتید نیز میتوانید با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی به شماره ۰۲۱۹۱۰۰۳۳۸۳ داخلی ۲ تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
سوالات متداول
بهترین سایت ساز برای ساخت یک وب سایت اینترنتی کامل کدام است؟
معروفترین سرویس سایت ساز خارجی، سایت ساز ویکس است که بیش از ۱۱ میلیون سایت در جهان با استفاده از آن ساخته شدهاند، با این حال باید از سرویس ویبلی به عنوان بهترین سایت ساز خارجی نام ببریم. بهترین سرویس سایت ساز ایرانی نیز پرتال است که بیشترین سایتها و فروشگاههای اینترنتی ساخته شده با سرویس سایت ساز در ایران با استفاده از آن ساخته شدهاند.
آیا میتوان با استفاده از یک سایت ساز خارجی یک وب سایت خوب ساخت؟
بله میتوان این کار را کرد، اما به دلیل تحریمهای بانکی و محدودیتهای شدید علیه کاربران داخل ایران، بهتر است که این کار را با استفاده از یک سایت ساز ایرانی انجام دهید.