💥 دوره جدید و رایگان آکادمی پرتال: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی 💥

راهنمای دریافت گواهی امضای دیجیتال

بعد از اجرایی شدن ثبت صورت‌حساب‌های الکترونیکی در سامانه مودیان، کسب و کارهای زیادی با این سامانه سروکار دارند. اما ثبت نام و استفاده از تمام خدمات مودیان به همین آسانی هم نیست. برای استفاده از خدمات نیاز به احراز هویت مدارک شناسایی و دریافت گواهی امضای الکترونیک (فایل CSR) دارید.
در این مقاله می‌خوانید:

از آنجایی که بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی در زمان دریافت کد یکتای مالیاتی و استفاده از خدمات مودیان با بن‌بست گواهی امضای دیجیتال روبرو می‌شوند؛ ما در این مقاله صفر تا صد روش‌های دریافت گواهی امضای دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

بعد از انجام مراحل زیر می‌توانید با خیال راحت وضعیت پرونده مالیاتی و صورت‌حساب‌های خودتان را در این سامانه ثبت کنید. اگر یک مودی مالیاتی هستید و می‌خواهید گواهی امضای دیجیتال داشته باشید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

گواهی امضای الکترونیک CSR چیست؟

گواهی امضای دیجیتال CSR یا گواهی کلید عمومی یک فایل متنی رمزگذاری شده حاوی اطلاعات مهم است. این اطلاعات شامل کلیدهای عمومی و خصوصی، امضای دیجیتال صادرکننده گواهی، اطلاعات صاحب کلید و... است. در زمان ثبت شناسه یکتای مالیاتی و دیگر امور مالی سامانه مودیان به این اطلاعات نیاز خواهید داشت.

از آنجایی که گواهی امضا مهر تأییدی بر هویت صاحب کلید است، یک مودی مالیاتی باید در حفظ و نگهداری از این اطلاعات کوشا باشد. این گواهی برای دریافت سفته الکترونیکی، انجام امور سامانه مودیان، شرکت در مناقصه و مزایده کاربرد دارد.

به‌عنوان مثال در سامانه مودیان کلید عمومی در کارپوشه مودی و کلید خصوصی در نرم‌افزار حسابداری قرار می‌گیرد. سامانه مودیان با بررسی این کلیدها، اعتبار صورت‌حساب و مالک شرکت ارسال کننده را بررسی می‌کند. به همین خاطر لو رفتن گواهی امضای دیجیتال و فایل CSR تبعات بسیار بدی برای مودی خواهد داشت.

چگونه امضای الکترونیکی بسازیم؟

مودیان مالیاتی برای انجام امور مالی در سامانه مودیان، مثل صدور صورت‌حساب الکترونیکی نیاز به امضای دیجیتال دارند. تا قبل از یکپارچه شدن سامانه مودیان، تمام صورت‌حساب‌ها به صورت فیزیکی و با مهر و امضای رسمی صادر می‌شد.

اما با الکترونیکی شدن صورت‌حساب، نیاز دارید تا یک امضای معتبر به صورت دیجیتال داشته باشید. این امضا شامل دو کلید عمومی و خصوصی است که از طریق فایل CSR استخراج می‌شوند. برای دریافت فایل CSR و ثبت امضای دیجیتال، دو راه پیش روی خود دارید.

اولین و ساده‌ترین راه استفاده از یک نرم‌افزار حسابداری یا شرکت‌های واسط است. روش دوم صدور گواهی الکترونیکی از سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی میانی عام است. اما پیشنهاد می‌کنیم که راه ساده‌تر یعنی شرکت‌های واسط را انتخاب کنید.

لیست کردن فاکتورهای فروش به شکل سابق

آموزش تصویری دریافت گواهی امضا

مراحل دریافت گواهی کلید عمومی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. در ادامه علاوه بر بررسی روش‌های دریافت گواهی امضا، مراحل هر روش را به صورت تصویری توضیح می‌دهیم.

درخواست گواهی امضای دیجیتال از شرکت‌های واسط

آسان‌ترین روش پیشنهادی ما استفاده از یک شرکت واسط رسمی یا نرم افزارهای مالی است. با این کار نیازی به حضور در دفاتر اسناد رسمی و دردسرهای دریافت گواهی امضا ندارید. این شرکت‌ها به صورت قانونی و در مدت زمان کوتاه با مدارک رسمی شرکت نسبت به دریافت گواهی امضا اقدام می‌کنند.

نحوه درخواست گواهی امضای دیجیتال اشخاص حقوقی

شرکت‌ها یا همان اشخاص حقوقی برای ثبت فعالیت‌های تجاری و پرداخت مالیات نیاز به گواهی امضای دیجیتال دارند. اشخاص حقوقی باید برای دریافت کلید عمومی این مراحل را طی کنند:

1- در قدم اول وارد وب سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام به آدرس www.gica.ir شوید.

2- گزینه “سامانه متقاضیان گواهی الکترونیکی” را انتخاب کنید.

سامانه صدور گواهی الکترونیکی میانی عام

3- برای ثبت نام گزینه “ورود از طریق دولت من” را انتخاب کنید. اگر قبلاً در دولت من عضو شده باشید، با وارد کردن شماره همراه و ورود به سایت اطلاعات هویتی شما به صورت خودکار در سامانه قرار می‌گیرد.

نکته: طبق اطلاعیه جدید سایت، متقاضیان گواهی الکترونیکی باید از طریق دکمه “ورود از طریق دولت من” عملیات ثبت نام را انجام دهند. 

ورود از طریق دولت من مرکز صدور گواهی امضای الکترونیک

4- از منوی سمت راست صفحه گزینه “ثبت درخواست گواهی الکترونیکی” و سپس “ثبت درخواست گواهی از طریق CSR “را انتخاب کنید. (با انتخاب گزینه “ثبت درخواست گواهی از طریق توکن” باید بعد از ثبت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید؛ اما گزینه CSR نیازی به مراجعه حضوری ندارد).

ثبت درخواست گواهی از طریق CSR

5- در صفحه جدید ابتدا باید نوع گواهی امضای دیجیتال را انتخاب کنید:

  • گواهی امضای دیجیتال متقاضی وابسته به دولت
  • گواهی امضای دیجیتال متقاضی وابسته به غیر دولت

یکی از این دو گزینه را انتخاب کنید.

6- بعد از انتخاب نوع گواهی، دو گزینه در بخش انتخاب محصول قرار می گیرد:

  • گواهی با اعتبار یک‌ساله
  • گواهی با اعتبار دو‌ساله

هر یک از این گواهی‌ها هزینه متفاوتی دارند که در هر ستون نوشته شده است. این مورد به انتخاب خودتان بستگی دارد.

7- در بخش بعدی محتوای درخواست گواهی (CSR) را وارد کنید و سپس گزینه بررسی درخواست را بزنید.

صفحه درخواست گواهی امضا

8- در مرحله بعد باید هزینه گواهی امضای الکترونیک را پرداخت کنید.

9- بعد از پرداخت هزینه در منوی “لیست درخواست‌های صدور گواهی” می‌توانید اطلاعات و وضعیت صدور گواهی را بررسی کنید. 

برای دریافت فایل گواهی امضا دو راه پیش روی شما قرار دارد. اگر گزینه اول یعنی “ثبت درخواست گواهی از طریق توکن” را انتخاب کرده باشید، کدرهگیری سامانه یا همان کدرهگیری پیامک شده به شماره همراهتان ارسال می‌شود. با در دست داشتن کد رهگیری و سایر مدارک مربوط به شرکت به دفاتر پیشخوان دولت بروید.

در صورت انتخاب گزینه دوم از بخش “لیست درخواست‌های صدور گواهی”  فایل CSR گواهی امضا را دانلود کنید.

نحوه درخواست گواهی امضای دیجیتال اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی برای پرداخت مالیات و ثبت صورت‌حساب‌های فروش در سامانه مودیان به فایل CSR احتیاج دارند. با استفاده از این فایل، کلیدهای عمومی و خصوصی لازم برای ایجاد پرونده مالیاتی را دریافت می‌کنید.

روش دریافت گواهی امضا برای اشخاص حقیقی با حقوقی متفاوت است. اشخاص حقیقی دو راه برای دریافت گواهی امضا دارند:

1-  از طریق مراکز صدور گواهی

شما می‌توانید از مراکز صدور گواهی امضا مثل سامانه هویتا، امضای الکترونیکی خودتان را دریافت کنید. با این روش در کوتاه‌ترین زمان، امکان صدور گواهی امضا برای اشخاص حقیقی وجود دارد.

2-  از طریق پیام‌رسان‌های ایرانی بله و ایتا

راه دوم دریافت گواهی کلید عمومی از طریق ارسال پیامک به شماره‌های اعلام شده در اپلیکیشن‌های داخلی است. برای این کار باید:

  • ابتدا درخواست صدور گواهی را در پیام رسان بله و ایتا به شماره 09921591169 ارسال کنید.
  • بعد از دریافت فرم درخواست گواهی امضا اشخاص حقیقی غیروابسته، آن را دانلود کرده و به صورت دستی پر کنید.
  • سپس تصویر فرم درخواست، امضا، کارت ملی، عکس فیش واریزی هزینه و مجوز فعالیت را ارسال کنید.
  • فایل امضای الکترونیکی خود را دریافت کنید.

امضای دیجیتال

مدارک مورد نیاز برای صدور گواهی الکترونیکی

برای دریافت گواهی امضا از سامانه‌های رسمی به این اطلاعات نیاز دارید:

  • اسکن کارت ملی متقاضی
  • شناسنامه متقاضی
  • سیم کارت به نام متقاضی
  • کد پستی محل زندگی
  • شماره تلفن ثابت
  • آدرس ایمیل متقاضی
  • آگهی تأسیس شرکت
  • آخرین روزنامه رسمی شرکت

در آخر اگر مودی مالیاتی هستید...

اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول مالیات هستند، باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند. این افراد برای ثبت صورت‌حساب‌های الکترونیک خود نیاز به امضای دیجیتال دارند. در این مقاله سعی کردیم به یکی از پرتکرارترین سؤالات کاربران یعنی نحوه دریافت گواهی امضا بپردازیم.

اگر سؤال یا نظری در خصوص دریافت امضای الکترونیکی دارید، در بخش نظرات بپرسید. کارشناسان پرتال در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ سؤال شما را می‌دهند.

سؤالات متداول

  • ‎گواهی امضای دیجیتال چیست؟

گواهی امضای دیجیتال CSR یا گواهی کلید عمومی یک سند متنی رمزگذاری شده است که اطلاعاتی مثل کلیدهای عمومی و خصوصی، امضای دیجیتال، اطلاعات صاحب کلید و... را در خود دارد.

  • گواهی امضای دیجیتال به چه شکلی است؟

گواهی امضای دیجیتال به شکل یک توکن (چیزی شبیه به فلش) یا فایل CSR است.

  • دریافت گواهی امضا چقدر هزینه دارد؟

هزینه گواهی امضا بسته به نوع شخصی حقیقی و حقوقی، نوع گواهی و اعتبار آن متفاوت است.

  • مدارک مورد نیاز دریافت گواهی امضای دیجیتال چیست؟

کارت ملی، شماره تلفن ثابت، سیم کارت، کد پستی و... از مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی امضا است.

  • امضای الکترونیک چه کاربردی برای مودیان مالیاتی دارد؟

مودیان مالیاتی برای اینکه بتوانند صورت‌حساب الکترونیکی خود را در سامان مودیان ثبت کنند، نیاز به امضای الکترونیکی دارند.


دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2