چگونه از وبلاگ کسب درآمد کنیم؟

وبلاگ بخش مهمی از سایت است که در کنار مزیت‌هایی که دارد، خودش به‌تنهایی نیز می‌تواند منبع درآمدی برای سایت شما باشد. چگونه؟ روی مقاله کلیک کنید، تا به شما بگوییم از چه راه‌هایی این کار امکان‌پذیر است!
در این مقاله می‌خوانید:

سابقه وبلاگ نویسی تقریبا به 20 سال پیش برمی‌گردد. اگر گذشته را کمی مرور کنید، یادتان می‌آید که تا همین چند سال پیش، بعضی از افراد، در میهن بلاگ، بلاگفا و...یک بلاگ شخصی داشتند و هرازگاهی در آن روزنوشته‌های خود را ثبت می‌کردند. معمولا هم درآمد خاصی برای‌شان نداشت؛ صرفا دوست داشتند نوشته‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. البته منهای بلاگ‌های دانلودی که هدفشان کسب درآمد بود.

بعد از مدتی، ارزش نوشته و محتوا بالا رفت و معیاری برای بهتر بودن محسوب شد. به این ترتیب ارزش و درآمد وبلاگ نویسی هم بیشتر شد. تا اینکه الان چند سالی است که بلاگ نویسی نه تنها تأثیری غیرمستقیم در کسب درآمد دارد؛ بلکه خودش به‌تنهایی یک نوع از کسب و کارهای اینترنتی محسوب می‌شود. به‌طوری الان در بعضی از مواقع اگر آن را انجام ندهید، ممکن است ناچار به خداحافظی از رقبا شوید.

در این مقاله قصد دارم چند راه کسب درآمد از بلاگ نویسی را به شما معرفی کنم. تمامی راه‌هایی که در ادامه برای شما توضیح می‌دهم، نمونه‌های موفق و به درآمد رسیده‌ای هستند، که در حال حاضر هم مشغول فعالیت‌اند. راستی اگر می‌پرسید تفاوت وب‌سایت و وبلاگ چیست، ما یک مقاله با همین موضوع داریم:"تفاوت وب سایت با وبلاگ در چیست؟"

چرا بلاگ نویسی این همه اهمیت دارد؟

محتوا پادشاه است! این جمله را چند سال پیش بیل گیتس به زبان آورد و الان مدتی است که تأثیر فوق‌العادۀ آن را به چشم می‌بینیم. در کسب‌و‌کارهای امروزی، محتوا دقیقا وجه تمایز یک مجموعۀ موفق و پرسود با یک کسب و کار معمولی و حتی رو به شکست است.

پس اگر یک سایت دارید ولی هنوز بخش وبلاگ آن را فعال نکرده‌اید، درنگ نکنید؛ چون با این کار، در حال ساخت یا بزرگتر کردن قلمرو پادشاهی‌تان هستید.

 چرا این همه روی بلاگ نویسی تأکید داریم؟

  • دادن اطلاعاتی که نیازهای مخاطب را برطرف می‌کند، یک حس دِین در او به‌وجود می‌آورد. مخاطب نیز در مقابل، سعی می‌کند با خرید از شما یا یک ارزش آفرینی دیگر برای شما، این حس دِین را جبران کند. 
  • موتورهای جستجوی گوگل، که می‌بینند محتوای شما نیاز کاربر را برطرف کرده است و اصول بهینه لازم در آن رعایت شده است، سعی می‌کند سایت شما را به کاربران بیشتری نشان دهد؛ یعنی همان بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو یا سئو. خلاصه اینکه گوگل علاقۀ زیادی به محتوای طولانی دارد و ارزش زیادی برای آن‌ قائل است.
  • علاوه بر این‌ها، داشتن یک بلاگ باکیفیت در سایت‌، نشان دادن مهارت و تخصص شما در زمینه خاص فعالیت‌تان است. مثلا قصد فروش دورۀ آموزشی در زمینه کسب و کار را دارید، با داشتن یک بلاگ باکیفیت شامل مقالات کاربردی راجع به کسب و کار، مخاطبان به شما اعتماد کرده و احتمالا خرید دوره توسط آن‌ها افزایش می‌یابد.

اگر هنوز اهمیت آن را باور نکرده‌اید، مقالۀ «اهمیت تولید محتوا در وبسایت» را مطالعه کنید.

چگونه از وبلاگ کسب درآمد کنیم؟

خب حالا که گوشه‌ای از اهمیت بلاگ نویسی را فهمیدید، ببینیم که از چه روش‌هایی می‌توانیم باکمک بلاگ نویسی کسب درآمد کنیم. 

کسب درآمد از وبلاگ

1. افزایش فروش محصولات و خدمات‌ با کمک بلاگ نویسی

شاید بپرسید که سایت‌های فروشگاهی چه نیازی به بلاگ دارند؟ ما فقط می‌خواهیم اطلاعاتی از محصول بدهیم و مشتری آن را بخرد. اما واقعیت این است که داشتن بلاگ حتی در سایت‌های فروش هم تأثیر خوبی در افزایش فروش‌تان دارد. چرا؟ چون هم کاربر محتوای بیشتر را دوست دارد؛ هم گوگل! 

مثلا یک سایت فروش محصولات مراقبت پوستی و بهداشتی دارید. اگر بتوانید در بلاگتان مقالات کاربردی روش‌های مراقبت پوستی و نحوه استفاده از محصولات را منتشر کنید، فروشگاه‌تان نسبت به رقبا جایگاه بهتری نزد کاربران و گوگل خواهد داشت. 

یا اینکه شاید یک شرکت خدماتی دارید و به‌دنبال افزایش فروش خدمات خود هستید. مثلا پرتال، یک شرکت سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز است که خدمات آن نیز ارائه سایت است. بلاگ فعال و کاربردی آن، هم به افزایش رتبۀ سایت از طریق سئو کمک کرده و هم نیازهای مشتریان را برطرف کرده است. نمونۀ دیگر آن، شرکت نوین است که از طریق بلاگ قدرتمند خود توانسته برای خدمات دیجیتال مارکتینگ (سئو، محتوا، گوگل ادز) مشتریان زیادی دست و پا کند.

شما هم اگر یک محصول یا خدمت مرتبط دارید، می‌توانید به راحتی با استفاده از وبلاگ نویسی، مخاطبان هدفتان را جذب و فروش‌تان را چند برابر کنید. اگر باورتان نمی‌شود، آن را امتحان کنید! مطمئن باشید، چیزی را از دست نمی‌دهید.

2. فروش آموزش و دوره‌های آنلاین با کمک بلاگ 

فروش دوره آموزشی از طریق بلاگ

یک وبلاگ در زمینه تکنولوژی با روزانه هزار بازدید، به یک منبع معتبر آموزشی در این زمینه تبدیل شده است. پس الآن زمان مناسبی است که با تعداد بالای مخاطب و طرفدار، دوره‌های آنلاین و غیرآنلاین برگزار و از آن کسب درآمد کند. اما چه دوره‌ای؟ مثلا برگزاری دوره‌هایی مثل آموزش تعمیرات موبایل، رایانه، سخت افزار، آموزش زبان و... گزینه‌های مناسبی است. 

یا مثلا بلاگ شما، مقالاتی در زمینه آموزش بازاریابی اینترنتی برای کسب و کارهای زیبایی است؛ بعد از مدتی که سایت‌تان ورودی خوبی گرفت، می‌توانید، پکیج‌های آموزشی خود را هم در سایت بفروشید.

3. کسب درآمد از وبلاگ با تبدیل شدن به مجله اینترنتی

کلماتی مثل "مقایسه موبایل آیفون 7 با گلکسی 5s" را در گوگل جستجو کنید. احتمالا یکی از نتایج صفحه اول، سایت زومیت است. زومیت یک مجله اینترنتی شناخته شده است، که با قدرت زیادی وارد دنیای محصولات دیجیتال شده و در مورد آنها محتوای مفیدی منتشر می‌کند.

مجله اینترنتی زومیت برای کسب درآمد از بلاگ

زومیت سالیانه سود زیادی از فروش محصولات به دست می‌آ‌ورد اما جالب است که هیچ محصولی برای فروش ندارد! این سایت فقط در فروش محصولات سایت‌های دیگر همکاری می‌کند. سایت‌هایی مثل دیجی کالا با راه اندازی سیستم افیلیت مارکتینگ (همکاری در فروش) این قابلیت را به وبلاگ نویسان می‌دهند که به ازای هر مشتری، درصدی از سود فروش محصول را دریافت می‌کنند. 

اتفاق بهتر این است، که بعد از مدتی و با جذب مخاطب هدفمند از طریق وبلاگ، می‌توانید خودتان اقدام به فروش محصول مورد نظر با سود بیشتر به مخاطبان‌تان کنید.

یک نمونۀ دیگر، مجله اینترنتی مدوپیا در زمینه مد، فشن و طراحی لباس است که احتمالا اسم آن را شنیده‌اید. در وب‌سایت modopia مقالات جالب و مفیدی منتشر می‌شود.

مجله اینترنتی مدوپیا نمونه ای از کسب درآمد از وبلاگ

4. کسب درآمد از وبلاگ با گرفتن تبلیغات

خب احتمالا همگی با این مورد آشنا هستید. در بازاری که همه کسب‌و‌کار‌های فیزیکی از کِسادی گلایه می‌کنند، کسب‌وکار‌های اینترنتی بزرگ دائما به دنبال سایت‌ها و وبلاگ‌هایی با بازدید بالا هستند، تا تبلیغات‌شان را در آن سایت‌ها قرار دهند. 

اگر به‌دنبال کسب درآمد از این راه هستید، باید روی محتوای بلاگتان کار کنید تا محبوبیت زیادی نزد گوگل و کاربران به‌دست آوردید. بعد از آن دیگران خودشان برای سفارش تبلیغات به سراغ شما می‌آیند. البته این را به‌عنوان یک پیشنهاد دوستانه به شما می‌دهیم که در سایت‌تان هیچ‌گاه بیش از حد تبلیغات نکنید؛ زیرا بخش زیادی از مخاطبان‌تان را از دست می‌دهید.

یک نوع دیگر از تبلیغات سفارش رپورتاژ در این‌گونه سایت‌هاست که اتفاقا الان طرفداران زیادی هم پیدا کرده است. اگر سایت شما، شرایط لازم را داشته باشد، می‌توانید بعد از مدتی سفارش رپورتاژ نیز داشته باشید.

یک روش ساده برای کسب درآمد از طریق تبلیغات در وبلاگ این است که از سرویس‌های تبلیغاتی استفاده کنید. سرویس‌هایی مثل یکتانت کسب درآمد از طریق تبلیغات را خیلی ساده کرده‌اند. بعد از ثبت نام در این سرویس‌ها، کدی به شما داده می‌شود که باید آن را در وبلاگ قرار دهید. بعد از این کار تبلیغات مختلفی روی وبلاگ شما نمایش داده می‌شود. از الان به بعد به ازای هر کاربری که روی این تبلیغات کلیک کند مبلغی به شما پرداخت می‌شود.

5. استفاده از وبلاگ نویسی برای گرفتن سرنخ مشتری

سرنخ یابی مشتری یا lead generation یعنی دریافت اطلاعات تماس (ایمیل، شماره تلفن و...) مخاطبان از طریق راه‌های مختلف و سپس، استفاده از آن برای تبدیل مخاطب به خریدار است. در حال حاضر، همه سایت‌های بزرگ سطح وب، از راه‌های مختلف به دنبال جمع آوری اطلاعات و سرنخی از مشتریان‌شان هستند.

مثلا بعضی از سایت‌ها برای گرفتن سرنخ از مشتری، یک خدمات یا محصول رایگان را در اختیار او قرار می‌دهند. احتمالا با ورود به بعضی از سایت‌ها دیده‌اید، یک پاپ آپ باز می‌شود که پیشنهاد دانلود یک کتاب رایگان را به شما داده است. یا حتی بعضی از سایت‌ها حاضرند برای دریافت یک ایمیل از مخاطب، تخفیف های 20 تا 50 درصدی به او بدهند.

اگر شما یک وبلاگ با محتوای تخصصی داشته باشید، می‌توانید با استفاده از تکنیک‌های جمع آوری لید که در مقاله لیدجنریشن هم به آنها اشاره کردیم، تعداد زیادی سرنخ از مخاطبان دریافت کنید. بعد از آن هم با توجه به حیطه فعالیت کاری خودتان، محصول یا خدمت‌تان را بفروشید. 

6. فروش محتوای بلاگ از طریق اشتراک

اگر کمی در حوزه‌های دیجیتال مارکتینگ و مدیریت سرچ کرده‌ باشید، احتمالا با نام سایت متمم آشنایی دارید. نوع فعالیت این سایت را می‌دانید؟ بلاگ متمم شامل محتوای زیادی در زمینه‌های مختلف است. اما تنها بخشی از این محتوا رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد. برای دسترسی کامل به محتوا باید یک اشتراک ماهانه یا سالانه بگیرید. این هم یک نوع از کسب درآمد از وبلاگ است. البته برای این کار طبیعتا باید یک بلاگ تخصصی، حرفه‌ای و کامل داشته باشید

7. کسب درآمد از وبلاگ با همکاری در فروش

همکاری در فروش یعنی محصولات فروشگاه‌های اینترنتی دیگر را بفروشیم و بابت آن پورسانت دریافت کنیم. همکاری در فروش راهی مناسب برای کسب درآمد از وبلاگ نویسی است. سایت‌های مختلفی پنل همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ را در اختیار شما قرار می‌دهند. برای کسب درآمد از این طریق باید در یک فروشگاه اینترنتی که قابلیت همکاری در فروش داشته باشد ثبت نام کنید.

بعد از این کار لینک‌هایی در اختیار شما قرار می‌‎گیرد. این لینک‌ها را باید در وبلاگ خودتان قرار دهید. حالا به ازای هر سفارشی که از طریق لینک شما در فروشگاه اینترنتی ثبت شود، درصدی به عنوان پورسانت دریافت می‌کنید. یکی از فروشگاه‌های بزرگ برای استفاده از سیستم همکاری در فروش، فروشگاه اینترنتی دیجی کالا است.

هر کدام از کالاهای دیجی کالا را می‌توانید در وبلاگ خودتان تبلیغ کنید تا کاربران وبلاگ آن را خریداری کنند. بعد هم پورسانت‌تان را دریافت می‌کند و به همین راحتی از وبلاگ کسب درآمد کرده‌اید. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد سیستم همکاری در فروش هستید، مقاله «همکاری در فروش؛ یک فرصت عالی برای درآمد آنلاین» به شما کمک می‌کند بیشتر با این روش آشنا شوید.

نکات مهم درمورد راه اندازی وبلاگ

تا اینجا راهکارهای مختلفی برای کسب درآمد از وبلاگ به شما ارائه شد. اما در ادامه باید کمی هم در مورد نقشه راهِ راه‌اندازی وبلاگ صحبت کنیم. 

اولین قدم جهت راه اندازی وبلاگ برای کسب درآمد، طراحی سایت است. سایتی که قرار است تنها از طریق وبلاگ و مقالات مخاطبانش را به خود جذب کند، باید در بهترین کیفیت از لحاظ گرافیکی قرار گرفته باشد. در مقابل شما راه‌هایی مثل پرداخت هزینه‌های زیاد برای طراحی سایت حرفه‌ای وبلاگی وجود دارد اما یکی از بهترین راهکارها، استفاده از سایت ساز پرتال است.

طراحی رابط کاربری سایت‌هایی که با استفاده از این سیستم ساخته می‌شوند، کاملا حرفه‌ای است و می‌تواند در جذب مخاطبان بیشتر به شما کمک کند. می‌توانید چند نمونه سایت ساخته شده با سایت ساز پرتال را در این لینک مشاهده کنید. 

بعد از راه اندازی سایت، نوبت به انتخاب حیطه فعالیت می‌رسد. پیشنهاد می‌کنم قبل از اینکه موضوع وبلاگ‌تان را انتخاب کنید، حتما مقاله "نیچ مارکتینگ" در بلاگ پرتال را مطالعه کنید. با انتخاب یک حیطه تخصصی و نیچ می‌توانید با سرعت بسیار بیشتری مخاطبان را جذب کنید. علاوه بر این، با جذب مخاطبان تخصصی، برای کسب درآمد از هرکدام راهکارهای گفته شده در بالا، موفق‌تر خواهید بود. در نهایت هم باید شروع به تولید محتوا و گسترش وبلاگتان کنید.

راه های کسب درآمد از بلاگ

چگونه بلاگر شویم؟

بلاگر چیست؟ در زمان‌های نه چندان دور به کسانی که وبلاگ داشتند و در آن مطالب مختلف می‌نوشتند، بلاگر یا وبلاگ نویس می‌گفتند. البته الان به کسانی که در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند هم بلاگر می‌گویند. در هر صورت این روزها بلاگری یک شغل پردرآمد است و خیلی را حتی می‌توانید از وبلاگ یا وب سایت‌تان درآمد داشته باشید.

تبدیل شدن به یک بلاگر اصلا سخت نیست. فقط باید یک سایت و یک حساب کاربری در اینستاگرام داشته باشید. بعد از آن هم دائما مطالب جذاب در سایت و شبکه‌های اجتماعی قرار دهید. به همین راحتی می‌توانید کاربران و طرفداران زیادی پیدا کنید. بعد از این که کاربران و دنبال‌کنندگان شما زیاد شد، از طریق روش‌هایی که گفتیم کسب درآمد کنید.

خلاصه اینکه...

 اگر هم هنوز سایتی برای وبلاگ نویسی ندارید و فکر می‌کنید کار پیچیده‌ای است، سایت ساز حرفه ای پرتال یک سایت عالی در اختیار شما قرار می‌دهد.  پرتال حتی فرصت تست رایگان 7 روزه را هم قرار داده تا امکان تست و بررسی سایت‌تان را قبل از خرید داشته باشید.

وبلاگ نویسی و بلاگری با پرتال خیلی ساده و سریع است. شما در کمترین یک سایت اینترنتی ایجاد می‌کنید. همچنین ایجاد وبلاگ را در مقالۀ «آموزش انتشار پست وبلاگی در سایت ساز پرتال» به شما آموزش داده‌ایم. تولید محتوا در بلاگ کار دشواری نیست، اگر بتوانید کم کم شروع کنید، با هفته‌ای یک مقاله، در پایان 6 ماه حدود 30 مطلب خواهید داشت که تأثیر بالایی در افزایش فروش‌تان خواهد داشت. البته به‌شرطی که محتوای باکیفیت در اختیار کاربر قرار دهید؛ چون خودتان هم می‌دانید که امروز سطح وب پر شده است از محتوای بی‌ارزش. امیدواریم بتوانید با جلب رضایت کاربران و گوگل، بلاگ سایت‌تان را جزو نمونه‌های خوب ببینیم.

هر سؤالی برای‌تان پیش آمده است، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات از ما بپرسید تا سریعا به شما جواب بدهیم. بعد از خواندن این مقاله، تصمیم دارید در چه زمینه‌ای محتوا تولید کنید؟

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

ببخشید من در بلاگفا در مورد یه سری موضوع اطلاعات قرار میدم.
امکانش هست که با هر بازدید مبلغی گیرم بیاد؟
و بعد درباره این موتورهای جست و جو میشه بگید چجوری‌فعالش کنم؟هرکاری میکنم ارور میده.

با سسلام ببخشيد در سايت هايي مثل سايت بلاگ فا برا ساخت بلاگ ميشه از راه تبليغاتش درامد داشت اخه تو سايتش نوشته برا تعمين مخارجش خودش مياد بعضي وقتا تبليغات قرار ميده خب اينجوري هيچ وقت شما نميتوني روي گذاشتن تبليغ و گرفتن مبلغي اختيار داشته باش سايت هر وقت خواست تبليغ ميزاره روي وبلاگتون.

سلام
در کل سایت خیلی بهتر از وبلاگ هستش چون هم اعتبار بیشتری داره و هم این که همیشه مال خودتون خواهد بود. وبلاگ ممکن است بعد از مدتی جمع شود و تمام مطالب شما از بین می‌رود. در مورد تبلیغات هم معمولا کسی به وبلاگ‌ها تبلیغ نمی‌دهد. خود سرویس های وبلاگ هم تبلیغات روی تمام وبلاگ ها نمایش میدهند.

مقاله بسیار عالی بود. با تولید محتوایی که هم از نظر مخاطب پسند بودن و هم از نظر سئو استاندارد باشه میشه از وبلاگ هم درآمد کسب کرد.

مرسی از شما و نظری که ثبت کردین آقای خلیلیان عزیز :)
بله دقیقا همینطوره، الان محتوای کاربردی و کاربرپسند حرف اول رو میزنه. گوگل هم در نهایت به همین مسئله توجه میکنه.
شما چنین سایتی رو دارید؟ یا اینکه تصمیم راه اندازیش رو دارین؟

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2