طراحی سایت؛ قالب آماده یا قالب اختصاصی؟

قالب سایت، همان ظاهر سایت است. قالب سایت اولین چیزی است که مخاطبان به محض ورود به سایت شما می‌بینند.
در این مقاله می‌خوانید:

امروز می‌خواهم درباره یکی از موضوعات مهم دنیای اینترنت با شما صحبت کنم. موضوعی که دیدگاه‌های متفاوتی پیرامون آن وجود دارد و تصمیم‌گیری درباره آن را سخت میکند. مسئله مهم و اساسی طراحی سایت با قالب‌ آماده یا قالب‌های اختصاصی.

این آخرین باری است که درباره قالب‌ سایت در اینترنت چیزی می‌خوانید. چون قرار است من در این مقاله، همه چیز درباره قالب‌های آماده و قالب‌های اختصاصی را به شما بگویم. مطمئن باشید در انتهای این مقاله شما تصمیم نهاییتان را گرفته‌اید. بالاخره اگر این مقاله را می‌خوانید، حتما تصمیم دارید یک وب سایت برای خودتان راه بیاندازید دیگر. درست است؟ احتمالا هم اول راه هستید! پس حتما با من همراه باشید تا از هزینه طراحی سایت آگاه شوید.

قالب سایت چیست؟

قالب سایت (template / theme)، همان ظاهر سایت است. قالب سایت اولین چیزی است که مخاطبان به محض ورود به سایت شما می‌بینند. قالب شامل رنگ آمیزی سایت، ستون‌ها، نوشته‌ها، ابعاد بخش‌های مختلف سایت و .... است. قالب سایت بخشی از هویت کسب و کار شماست. یعنی کاربران با قالب سایتتان شما را می‌شناسند و به یادشان می‌مانید. اصلا قالب، مانند لباس سایت شما است! حالا این لباس می‌تواند خیلی قشنگ و زیبا باشد و یا خیلی زشت. همینطور می‌تواند کاربردی باشد یا به دردنخور.

تازه! می‌دانستید سایت‌های بسیار خوشگل ولی به دردنخور هم وجود دارند؟! سایت‌هایی که قالب بسیار خوش رنگ و لعابی دارند و به محض بارگذاری شدن، بسیار حرفه‌ای به نظر می‌رسند اما بعد از چند دقیقه باعث سرگیجه می‌شوند. انگار که سوار ترن هوایی شده باشیم. نه دکمه تماسشان مشخص است و نه معلوم است چطور باید عکس محصولاتشان را ببینیم. برای یک خرید ساده آنقدر باید سایت را بالا پایین کنیم تا آخر با عصبانیت آن را ببندیم.

قالب سایت چیست؟

همیشه این نکته مهم را مد نظر داشته باشید که نارضایتی کاربران از قالب سایت، رتبه سایت را به طرز وحشتناکی در گوگل پایین می‌آورد. زمانی که کاربر از سایت شما خوشش نیاید به سرعت آن را می‌بندد و این اتفاق نرخ پرش در سایت شما را بالا می‌برد. گوگل رتبه سایت‌هایی که نرخ پرش آنها بالاس را پایین می‌آورد. یک قالب خوب باید زیبا و کاربردی باشد. یعنی چشم کاربران را خسته نکند و تمام نیازهای آنها را هم پاسخ بگوید. من قصد دارم در این مقاله به شما بگویم که انتخاب قالب مناسب، چه تاثیر شگفت‌انگیزی در موفقیت سایت شما دارد.

چند مدل قالب سایت داریم؟

برای طراحی سایت از دو نوع قالب استفاده می‌شود:

قالب آماده

قالب اختصاصی

اما اینها چه تفاوتی با هم دارند؟ کدامشان ارزان‌تر است؟ اصلا کدامشان بهتر است؟ من به شما خواهم گفت اما قبل از آن، لطفا  به یک سوال مهم من جواب بدهید.

چند مدل قالب سایت داریم؟

آیا یک وب سایت معمولی می‌خواهید تا فقط کارتان برای مدتی راه بیفتد یا یک برنامه بلندمدت برای سایتتان دارید؟
هدف شما تاثیر مستقیم روی انتخاب قالب سایتان دارد. به عنوان کسی که تصمیم گرفته است یک وب‌سایت داشته باشد، حتما باید بدانید که هدفتان از ساخت وب‌سایت چیست. تنها زمانی می‌توانید یک قالب مناسب برای سایتتان انتخاب کنید که هدف خود را شفاف بدانید.

قالب آماده چیست؟

قالب آماده توسط شرکت‌های طراحی سایت و برنامه نویس‌ها طراحی می‌شود و به صورت رایگان یا در ازای دریافت هزینه کم در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. شما پس از خرید این قالب‌های آماده، آنها را روی سیستم مدیریت محتوا نصب می‌کنید. شاید تازه اول راه باشید و خیلی با عبارت قالب آماده آشنا نباشید. در این صورت برایتان یک مثال ساده می‌زنم تا کاملا متوجه منظورم بشوید. قالب آماده مانند لباس حاضری است. فرض کنید که به یک تولد دعوت هستید و یک لباس جدید می‌خواهید. قالب آماده دقیقا مانند لباس حاضری است. یعنی شما به یک فروشگاه می‌روید و یک لباس با سایز خودتان و رنگ مورد علاقتان تهیه می‌کنید. خریدن لباس حاضری، سریع انجام می‌شود اما ممکن است طرحی که دقیقا می‌خواهید را پیدا نکنید.

قالب‌های آماده، برای کاربرانی ساخته شده است که اطلاعات زیادی از برنامه‌نویسی ندارند و خیلی با اینترنت آشنا نیستند. این قالب‌ها برای این هستند که این افراد خیلی راحت بتوانند سایت خود را مدیریت کنند. به همین دلیل است که مخاطب این قالب‌ها زیاد هستند، شرکت‌های سازنده آنها به زیبایی گرافیکی قالب‌ها خیلی اهمیت می‌دهند. این تمرکز بیش از حد روی گرافیک، گاهی اوقات باعث می‌شود که قالب، صرفا زیبا باشد و کارایی لازم را نداشته باشد.

ویژگی بسیار خوب قالب‌های آماده این است که روی تمام سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس ، جوملا و دروپال نصب می‌شوند. فرقی نمی‌کند چه کسب و کاری دارید. شما در هر حالتی می‌توانید از قالب‌های آماده رایگان استفاده کنید.

خب...حالا حتما با خودتان می‌گویید چقدر خوب و عالی! یک قالب زیبای رایگان! این تمام چیزی بود می‌خواستم.

پس حتما ادامه مقاله را بخوانید تا با معایب قالب‌های آماده هم آشنا شوید.

10 مشکل قالب‌های آماده

همه‌ی قالب‎‌های آماده آنقدرها هم که فکر می‌کنید عالی نیستند. به‌هرحال این قالب‌ها، قالب رایگان و یا خیلی ارزان هستند و این مسئله کمی شک برانگیز است. حالا بیایید کمی معایب این قالب‌ها را بررسی کنیم:

 دردسر ویرایش 

در بیشتر قالب‌های آماده فقط امکان ویرایش کردن به صورت جزیی وجود دارد. برای ویرایش کردن این نوع قالب‌ها، باید به زبان برنامه‌نویسی مسلط باشید و معمولا هزینه ویرایش آن از هزینه اولیه قالب گران‌تر است.

سرعت قالب سایت  سرعت کم

                 سرعت لود شدن و بالا آمدن قالب رایگان پایین‌ است. دلیل اصلی این کند بودن، بارگزاری تصاویر این نوع قالب رایگان است که حجم بالایی دارند. همچنین قالب‌های آماده اغلب حاوی ده‌ها فایل جانبی و حجم بسیار زیادی از کدهای بدون استفاده هستند. از دیگر دلایل کند بودن این قالب‌ها، ترجمه بودن آنهاست.

 قالب تکراری برای سایت تکراری بودن

در نظر داشته باشید که افراد بسیاری در سراسر جهان از این قالب‌ آماده و قالب رایگان استفاده می‌کنند. به همین دلیل ممکن است سایت شما تکراری به نظر برسد و آنقدری که شما می‌خواهید منحصر به فرد نباشد. فقط تعداد کمی از این قالب‌ها می‌توانند به شکل دلخواه شما دربیایند.

قالب ریسپانسیوریسپانسیو نبودن

بگذارید اول برای کسانی که خیلی آشنا نیستند توضیح بدهم که ریسپانسیو بودن یعنی چه؟ زمانی که یک سایت را با کامپیوتر باز می‌کنید، همه چیز درست و به اندازه است. اما ابعاد صفحه کامپیوتر با ابعاد صفحه موبایل متفاوت است. حتما دیده‌اید بعضی از سایت‌ها در موبایل به صورت عریض و نامتناسب به نمایش در می‌آیند. اگر یک سایت متناسب با نمایش در کامپیوتر و موبایل طراحی شده باشد، یک سایت ریسپانسیو است. مشکل بیشتر قالب‌های آماده و قالب‌ رایگان این است که ریسپانسیو نیستند و در موبایل خوب نمایش داده نمی‌شوند.

امنیت قالب امنیت پایین

همه قالب‌های آماده نه، اما بسیاری از آنها امنیت پایینی دارند. بعضی از این قالب‌های آماده حاوی کدهای مخربی هستند که امنیت سایت شما را تهدید می‌کنند. ممکن است با استفاده از قالب‌های آماده به هکرها فرصت خرابکاری بدهید و اطلاعاتت سایتتان را به خطر بیاندازید.

پشتیبانی قالب عدم پشتیبانی از سوی شرکت

به دلیل اینکه کدهای این نوع قالب‌ها به صورت کلی نوشته و توزیع می‌شود، ممکن است قالب برای یک کاربری خاص دچار مشکل شود. نکته بسیار مهم درباره استفاده از قالب‌های آماده این است که اگر با مشکلی مواجه شوید، کسی نیست که به سوال شما پاسخ بدهد. پس از خرید این محصولات، شرکت فروشنده دیگر با شما کاری ندارد. تعداد بسیار عدودی از شرکت‌ها، به متقاضیان قالب‌های آماده خدمات ارائه می‌دهند. در صورتی که با خرید قالب‌های اختصاصی از پیشتیبانی کامل شرکت برخوردار می‌شوید.

به روزرسانی قالب سایت به روز نشدن

بسیاری از قالب‌های آماده که کمتر دانلود می‌شوند و به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند، به روز نمی‌شوند. این قالب‌های بدون طرفدار، حتی ممکن است از دسترس هم خارج شوند.زمان خرید قالب سایت حتما حواستان به محبوب بودن قالب مورد نظرتان باشد!

قالب های آماده کمیاب قالب‌های کمیاب

همان مثال لباس را یادتان می‌آید؟ درست است که لباس حاضری همه جا هست و سریعا می‌توان آن را تهیه کرد، اما پیدا کردن یک لباس که کاملا مناسب با سلیقه شما باشد کمی سخت است! خرید قالب سایت مناسبی که دقیقا پاسخگوی تمام نیازهای شما باشد هم اصلا کار راحتی نیست.

 

سئو سئو، سئو، سئو!

اگر کاربران از شکل و شمایل سایت شما راضی نباشند، در سایتتان نمی‌مانند و رتبه شما در گوگل حتما افت خواهد کرد. به طور کلی در قالب‌های آماده خیلی به مسئله سئو توجه نمی‌شود.

قالب‌ آماده این امکان را دارد که بر اساس محتوای شما، عنوان صفحه و توضیحات متا بسازد. اما این توضیحات بسیار ناقص است. اگر به همین توضیحات ناکامل بسنده کنید هیچ جوابی نخواهید گرفت. پس از قالب‌ آماده انتظار پیشنهادهای خلاقانه نداشته باشید و در مقوله سئو رویش حساب نکنید.

حالا یعنی از قالب آماده استفاده نکنم؟

چرا! استفاده کنید. اما قبل از خرید قالب سایت، به این مسئله فکر کنید که آیا قالب آماده بهترین جواب برای کسب و کار شما در این مرحله است؟ آیا شما کارآفرین و مدیر یک استارت آپ هستید که تازه کار خود را شروع کرده است؟ یا صاحب یک برند جا افتاده هستید که به درآمد رسیده است؟ اگر به این نتیجه رسیده‌اید که فعلا از قالب‌ آماده استفاده کنید، پس حتما مطمئن‌ترین قالب از معتبرترین کمپانی را تهیه نمایید.

قالب‌های آماده‌ی معتبر هیچکدام از ایرادات معمول قالب‌ آماده را ندارند.

تنها ایراد آنها این است که شخصی سازی نشده‌اند و هنوز جزئی از هویت برند شما نیستند. پیشنهاد می‌کنم ویژگی‌ قالب‌های اختصاصی را هم بشنوید تا بتوانید یک تصمیم درست بگیرید.

قالب اختصاصی چیست؟

حالا هرچه که گفته بودیم را فراموش کنید و دوباره مثال جشن تولد را به یاد بیاوردید! فرض کنید که به یک جشن تولد دعوت هستید و می‌خواهید یک لباس جدید بپوشید. این بار به جای پوشیدن یک لباس حاضری به سراغ یک خیاط حرفه‌ای می‌روید. او علایق شما را می‌پرسد، اندازه شما را می‌گیرد و دقیقا یک لباس فیت تن شما می‌دوزد. این لباس مختص شماست و کمتر کسی مشابه آن را دارد.

قالب اختصاصی چیست؟

قالب اختصاصی هم دقیقا به همین شکل است. شما به سراغ یک طراح حرفه‌ای می‌روید و کسب و کار خود را تمام و کمال برای او شرح می‌دهید. نیازهای خود را می‌گویید و تمام چیزهایی که می‌خواهید در ساییتان باشد را نام می‌برید. مثلا می‌گویید که من می‌خواهم وب سایتم فروشگاه داشته باشد یا می‌خواهم به محض ورود در سایت جدیدترین محصولم نمایش داده شود. طراحان قالب اختصاصی هر امکانی که فکرش را بکنید در سایتتان قرار می‌دهند.

آیا قالب اختصاصی بهتر است؟

جواب این سوال کاملا بستگی به کسب و کار شما بستگی دارد و اینکه در چه مرحله‌ای هستید. درست است که قالب اختصاصی، هیچکدام از ایرادهای قالب آماده را ندارد. اما هزینه طراحی قالب اختصاصی بالاتر است.

مهمترین فایده‌ی استفاده از قالب اختصاصی، تاثیر مثبت در تجربه کاربری است. هم برای کاربران سایت شما و هم برای ادمین‌هایتان. یک سایت جذاب و بهینه، ورودی بیشتری دریافت می‌کند و همین مسئله باعث افزایش اعتبار شما در گوگل می‌شود. از دیگر مزایای فوق‌العاده قالب‌ اختصاصی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • امنیت تضمین شده توسط طراحان قالب
  • به روزرسانی مداوم در هر زمان و هر مکان
  • سرعت بسیار بالا
  • نمایش مناسب سایت برای کامپیوتر و موبایل (ریسپانسیو بودن)
  • امکان اضافه و کم کردن هرچیزی که می‌خواهید
  • قالب شما فقط مخصوص خودتان است و هیچکس نمی‌تواند آن را کپی کند

تازه مهمتر از همه اینکه از پشتیبانی کامل شرکت ارائه دهنده بهرمند می‌شوید. هر ایرادی که پیش بیاید آنها مسئول هستند و باید به شما پاسخگو باشند.

اما هزینه قالب اختصاصی خیلی بالاست و من تازه اول راه هستم!

بله درست است. هزینه طراحی قالب اختصاصی بالاست و ممکن است با بودجه شما جور درنیاید. بخصوص اگر تازه کارتان را شروع کرده باشید. اما اصلا ناامید نشوید. زیرا در این جهان برای هر مشکلی یک راه حل وجود دارد. در جهان میلیون‌ها نفر با مشکل شما مواجه هستند و نمی‌دانند چه تصمیم بگیرند. اما میلیون‌ها نفر هم راه درست را پیدا کرده‌اند و درست تصمیم گرفته‌اند و اکنون موفق‌ترین سایت‌های اینترنت را دارند. آنها تصمیم گرفتند که در زمان مناسب قالب مناسب انتخاب کنند. راه درست و منطقی برای کسب و کارهای نوپا هم، همین است.

حالا که در ابتدای راه هستید و طبیعتا بودجه بسیاری ندارید از قالب‌های آماده استفاده کنید. البته این پیشنهاد تنها بخاطر صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیست. ممکن است اصلا شما در ابتدای کارتان، آنچنان روابط گسترده و نقل و انتقال مالی نداشته باشید و یا اصلا مشتری نداشته باشید! قالب‌های آماده در این مرحله کاملا جوابگوی شما هستند و کار شما را راه می‌اندازند. تمرکز خود را روی محتوای سایت خود بگذارید و همینطور که بیزنس خود را گسترش می‌دهید، وب سایت خود را نیز کامل کنید. در این مسیر کم کمک متوجه می‌شوید که به چه امکاناتی در وب‌سایتتان نیاز دارید. زمانی که کسب و کار شما به یک نقطه اطمینان رسید و تبدیل به یک بیزنس سودآور شد، می‌توانید اقدام به خرید یک قالب کاملا اختصاصی نمایید. حالا دیگر هم محتوا مهم است و هم طراحی سایت و خرید قالب سایت برای شما حیاتی است. زیرا الان دیگر وب سایت شما نیاز دارد بخشی از هویت شما باشد.

دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه‌ها

عالی بود
تشکر فراوان

سلام
ممنون از شما :)

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2