قیمت سال 1402 + 10% تخفیف - فقط تا 13 فروردین - کوپن: hd10

سرور چیست؟ معرفی سرور به زبان ساده

سرور وسیله‌ای شبیه رایانه است که تمام اطلاعات سایت در آن ذخیره می‌شود. تمام سایت‌ها برای اجراشدن به سرور نیاز دارند. نکته مهم اینجاست که اگر به طور دقیق ندانید سرور چیست و اصلاً چه جزئیاتی باید در خریدش رعایت شود، ممکن است میلیون‌ها تومان ضرر کنید. پس با ما در این مقاله همراه باشید تا به زبان ساده همه چیز را در مورد سرور به شما توضیح دهیم.
در این مقاله می‌خوانید:

۲۹ سال پیش در ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ اولین وب سایت جهان توسط تیم برنرز لی راه اندازی شد. سرور اولین وب سایت جهان هم در آزمایشگاهی با نام CERN نگهداری می‌شود. اما ساخت سایت چه ربطی به سرور دارد؟

تمام اطلاعات وب سایت‌ها در کامپیوتر بزرگ و قدرتمندی ذخیره می‌شود که به آن سرور می‌گویند؛ یعنی بدون وجود سرور نمی‌توانید سایتی بسازید. همین‌الان که کنجکاو شده بودید تا بدانید سرور چیست، مرورگر خودتان را باز کردید تا عبارت مدنظرتان را جستجو کنید؛ یعنی درخواستی به سرور فرستادید.

سرور هم به‌سرعت اطلاعات صفحه مدنظر شما را به سیستم ارسال کرده و دارید این مقاله را مطالعه می‌کنید. این می‌تواند ساده‌ترین تعریف «server چیست؟» باشد. اما چند نوع سرور داریم و چگونه بهترین سرور را برای سایت خودمان پیدا کنیم؟ با ما همراه باشید تا همه چیز در مورد سرور و خرید سرور را برایتان توضیح دهیم.

سرور چیست؟

به‌محض اینکه از طراحی سایت صحبت کنید، اول از همه به شما می‌گویند که نیاز به یک سرور دارید! البته فقط طراحی سایت نیست، ساخت اپلیکیشن، نرم‌افزار و حتی انجام کارهای محاسباتی سنگین آنلاین هم در قدم اول نیاز به وجود یک سرور دارد.

سرور در معنای لغوی و در زبان IT به معنای سرویس دهنده است. یک کیس بزرگ قدرتمندی را تصور کنید که مسئول دریافت و ارسال درخواست است. در هر لحظه هم می‌تواند به هزاران درخواست پاسخ دهد؛ به این سیستم، سرور (Server) می‌گویند. 

اگر برایتان سؤال شده که منظورمان از درخواست چیست، باید بگوییم که هر عبارتی که در موتور جستجویی مثل گوگل سرچ می‌کنید یا روی هر لینکی که می‌زنید، در حال ارسال درخواست به سرور هستید. احتمالاً در محیط وب با اصطلاحات مختلفی در خصوص سرور برمی‌خورید که مهم‌ترینشان را برایتان توضیح می‌دهیم:

سرویس گیرنده: فردی که به اینترنت متصل است و به سرور درخواستی ارسال می‌کند.

سرویس دهنده: سیستم‌عاملی که به درخواست فرد پاسخ می‌دهد.

کلاینت: به سیستمی که کاربر از طریق آن درخواستی ارسال کرده، کلاینت می‌گویند.

اتصال سایت به سرور اختصاصی

یک مثال از سرور

ببینید، هر سرور در دنیای وب یک آدرس اختصاصی دارد. آدرس آن هم یک عدد مثل 216.58.208.78 است. حالا وقتی یک کسب و کار قصد طراحی سایت داشته باشد، ابتدا اطلاعات سایتش را روی سرور بارگذاری و آپلود می‌کند. بعد از این «دامنه یا DOMAIN» یا همان نام مورد نظرش را به سرور متصل می‌کند. به این ترتیب دیگر کاربران نیاز ندارند الزاما برای ورود به سایت آن، این آدرس عددی و طولانی را وارد کنند.

مثلاً همین حالا شما اگر عبارت portal.com را در مرورگرتان بزنید، این دامنه به آدرس سرور سایت پرتال که چیزی مثل همان آدرس عددی بالاست متصل شده و باعث می‌شود شما به سرور ما وارد شوید. بعد از ورود به سرور پرتال هم محتوای سایتمان را مشاهده می‌کنید. کد سرور شما چیست؟

انواع سرور از نظر تخصیص منابع

یک نوع از تقسیم بندی سرورها مربوط به منابع مورد استفاده آن‌ها است. اگر بخواهیم سرورها را بر اساس تخصیص منابع دسته بندی کنیم، 3 نوع سرور داریم:

1- سرور اختصاصی یا سرور فیزیکی

یک کیس بزرگ مستطیل‌شکل را تصور کنید که سخت‌افزاری مشابه سخت‌افزار کامپیوتر دارد. هر کدام از این کیس‌ها دارای Ram، CPU، مادر برد، هارد دیسک، پورت و منبع تغذیه جداگانه هستند. به این کیس‌های کوچک، سرور اختصاصی یا Dedicated Server می‌گویند.

بسته به منابع سخت افزار سرور شما، ‌سرعت و فضای ذخیره‌سازی سرور متغیر است. فقط یادتان باشد که سرور Dedicated فقط برای یک شخص یا یک شرکت است. به‌طورکلی سایت‌های بزرگی مثل پرتال، دیجی کالا، آپارات و... چندین سرور اختصاصی دارند که در دیتاسنتر نگهداری می‌شود. 

حالا شاید بگویید خب دیتاسنتر یا همان اتاق سرور چیست؟ عجله نکنید، اول اجازه دهید انواع سرور را توضیح دهیم، بعد به سراغ مابقی بخش‌ها می‌رویم.

سرورهای اختصاصی در اتاق سرور

2- سرور مجازی یا سرور VPS و VDS 

خیلی از افراد سؤال می‌کنند که Vps چیست؟ سرور مجازی یا VPS (Virtual Private Server) یک سرور غیرفیزیکی نیست؛ بلکه همان سرور اختصاصی است که به تکه‌های کوچک‌تری تقسیم‌بندی‌شده است. یعنی چه؟ فرض کنید آقای X یک سرور خریداری می‌کند تا از آن درآمد کسب کند.

برای اینکه فضای سرور را به بخش‌های مختلفی تقسیم کند و به 10 نفر اجاره دهد، از سرور مجازی کمک می‌گیرد. یعنی VPS یک فناوری مجازی ساز است که سرور اصلی را به تکه‌های مختلف تقسیم می‌کند. در اصل 10 نفر به‌صورت اشتراکی از یک سرور مشخص استفاده می‌کنند. 

البته نوع تقسیم بندی سرور اختصاصی می‌تواند به صورت VDS هم باشد:

VDS هم چیزی شبیه به همان وی پی اس است، با این تفاوت که منابع آن به شکل کاملاً اختصاصی و ثابت از سرور در نظر گرفته می‌شوند. (در حالی که در VPSها منابعی مثل  CPU و RAM میان همه سرورها مشترک‌اند.) 

این یعنی اگر سروری 4 گیگ رم و 4 هسته CPU داشته باشد، در آن 2 عدد VDS با 2 گیگ رم و 2 هسته CPU می‌سازند. این منابع به هیچ عنوان کم و زیاد نمی‌شود. همین موضوع باعث می‌شود VDS ها کمی گران‌تر از VPS باشند؛ چراکه در VPS کمی از منابع اشتراکی بوده و دست صاحب سرور بازتر است.

سرورهای مجازی هم از نظر منابع بسیار قدرتمند هستند؛ اما خب بعضی قابلیت‌هایشان نسبت به سرور اختصاصی کم‌تر است. 

سرور VDS و VPS

3- هاست

خب، خب حالا به‌جای جذاب بحث می‌رسیم. هاست یا Host یک سرویس میزبانی وب است. الان فهمیدیم که سرور کوچک شده، تبدیل به سرور VPS می‌شود. حالا اگر سرور VPS را تقسیم‌بندی کنیم،‌ تبدیل به هاست می‌شود. البته لزومی ندارد که اول سرور اختصاصی را به VPS و بعد به هاست تبدیل کنید؛ اما به‌هرحال بیشتر هاست‌های ایران به این شیوه هستند.

در اصل شما دارید از منابع سرور اختصاصی، یک هاست اشتراکی می‌خرید. اصلاً هاستی با عنوان هاست اختصاصی و ابری و غیره نداریم. یک هاست وجود دارد که آن هم هاست اشتراکی است.

در واقع اغلب سایت‌هایی که در سطح وب هستند، نه روی یک سرور اختصاصی و حتی یک سرور مجازی که روی یک هاست طراحی می‌شوند! هاست‌ها بخش کوچکی از یک سرور اختصاصی هستند که منابع خیلی کمی در اختیار دارند. البته همین موضوع باعث می‌شود هزینه اجاره آنها هم به شدت پایین بیاید.

مثلاً اگر شما قرار باشد برای یک سرور ماهانه 2 میلیون تومان بدهید و برای یک VPS ماهانه 1 میلیون تومان، ممکن است بتوانید یک هاست را فقط با هزینه ماهانه 50 هزار تومان اجاره کنید!

سرور هاست کوچک شده VDS

اگر می‌خواهید انواع ارورهای سرور و سایت را بشناسید، مقاله انواع ارورهای سایت و آموزش رفع خطاهای سایت مطالعه کنید.

سخت افزار سرور چیست؟

Ram، CPU، مادر برد سرور، هارد دیسک، پورت، کارت شبکه، باتری، منبع تغذیه و... که برای ساخت سرور ضروری هستند، سخت افزار سرور هستند. این سخت‌افزارها در کیس‌های رکمونت نصب می‌شوند.

  • رک (rack)

به محفظه‌هایی کیس مانند که اجزای مختلف سرور در آن قرار می‌گیرد، ‌ رک (rack) می‌گویند.

  • دیتاسنتر (Datacenter)

برای افزایش امنیت سرورها، آن‌ها را در محل‌هایی به نام دیتاسنتر نگهداری می‌کنند. البته فکر نکنید که قرار است سرور شما از همه بلایای طبیعی و غیرطبیعی جان سالم به در ببرد. همین 3-4 سال پیش بود که یکی از دیتاسنترهای شرکت ovh در استراسبورگ فرانسه گرفتار آتش شد و تلی از خاک باقی گذاشت.

  • کیج (Cage)

رک‌ها در قفسه‌هایی قرار می‌گیرند که اصطلاحاً به آن کِیج می‌گویند.

قفسه‌های قرار گیری سرور یا همان کیج

نرم افزار سرور چیست؟

حداقل نیازهای یک سرور شامل یک سیستم‌عامل و یک برنامه نرم افزار مدیریتی است. اگر نرم افزاری نباشد که بتوانید سرور را از طریق آن مدیریت کنید، سرور به چه دردتان می‌خورد؟ درست نمی‌گویم؟ با نرم افزار مدیریتی سرور، امکان خاموش و روشن‌کردن سرور از راه دور و مانیتورینگ سلامت سرور امکان‌پذیر می‌شود.

اینکه دقیقاً کدام سرور مناسب شماست، با توجه به نیازتان مشخص می‌شود. مثلاً اگر قصد طراحی یک سایت با زبان برنامه نویسی ASP را داشته باشید، باید حتماً سرور ویندوزی اجاره کنید و اگر هدفتان زبان PHP باشد، سرور لینوکس نیاز دارید.

انواع سیستم عامل‌های سرور عبارت‌اند از:

  • سیستم عامل لینوکس: توزیعات لینوکس یکی از رایج‌ترین سیستم عامل‌های قابل‌نصب بر روی سرور هستند. لینوکس امنیت، انعطاف‌پذیری، پایداری و کارایی بیشتری دارد و برای سرورهای عملیاتی بسیار مناسب است.
  • سیستم عامل ویندوز: ورژن‌های مختلف سرور ویندوز برای سیستم عامل سرور مناسب هستند.

سرورها چه کاربردی دارند؟

همان‌طور که می‌دانید وظیفه سرورها، مدیریت منابع شبکه است. اما انواع مختلفی از سرورها را داریم که هرکدامش مسئول کنترل دسترسی فعالیت خاصی هستند. مثلاً وظیفه یکی از سرورها، ارسال و دریافت ایمیل و دیگری فراخوانی فایل‌های HTML است. پس در زمان خرید سرور باید بدانید که کدام یک به کارتان می‌آید. انواع سرور از نظر کاربرد به شرح زیر است:

  1. وب سرور (Web Server): سروری که صفحات و فایل‌های HTML درخواستی را فراخوانی می‌کند. در اصل رایج‌ترین نوع سرور که برای طراحی سایت از آن استفاده می‌کنند.
  2. سرور بازی (Game Server): وظیفه ایجاد اتصال و ارتباط بین بازیکنان و ثبت اطلاعات بازی را برعهده دارد. به‌نوعی سرور مخصوص بازی‌های آنلاین است. در واقع شرکت‌های بزرگ بازی‌سازی، بازی موردنظرشان را روی یک سرور قدرتمند نصب می‌کنند تا دیگر کاربران بتوانند با اتصال به این سرور، آن را به شکل آنلاین یا حتی دسته‌جمعی بازی کنند.
  3. اپلیکیشن سرور (Application Server): این سرور برای اجرا و نصب‌ برنامه‌های کاربردی کاربران مورداستفاده قرار می‌گیرد. اگر قصد داشته باشید یک اپلیکیشن موبایل و حتی یک نرم افزار رایانه آنلاین در اختیار کاربران قرار بدهید، نیاز به این سرور دارید.
  4. سرور پشتیبان (Backup Server): وظیفه تهیه نسخه بک‌آپ از اطلاعات و ذخیره‌سازی این اطلاعات را برعهده دارد.
  5. DNS سرور (DNS Server): تبدیل اسم به IP و تبدیل IP به اسم را برای پاسخگویی به درخواست کاربر انجام می‌دهد.
  6. سرور DHCP: به‌صورت اتوماتیک به هر کلاینت شبکه یک IP Address اختصاص می‌دهد.
  7. سرور فایل (File Server): قدیمی‌ترین نوع سرور که برای ذخیره، مدیریت و آپلود فایل‌ها استفاده می‌شود. مثلاً اینکه الان به راحتی در تلگرام فایلی را ارسال می‌کنید و سال‌ها بعد باز به آن دسترسی دارید؛ اینکه محتواهای Gmail هنوز در اختیارتان است هم مربوط به سرور فایل است.
  8. سرور ایمیل (Mail Server): سروری که مسئولیت ارسال و دریافت ایمیل را برای مدیریت ایمیل‌ها برعهده دارد. البته همان سروری که برای طراحی سایت استفاده می‌کنید، قابلیت این را دارد که برای ارسال و دریافت ایمیل‌ها هم استفاده شود و شما را از خرید یا اجاره دوباره سرور بی‌نیاز می‌کند.
  9. سرور پرینت (Print Server): سروری که به پرینتر متصل می‌شود تا درخواست کاربران را برای کارهای چاپی انجام دهد.
  10. سرور پروکسی (proxy Server): سروری که بین سرور اصلی و کلاینت قرار می‌گیرد تا فیلترهای خاصی در شبکه اعمال شود. سرور پراکسی برای ایجاد امنیت بیشتر در شبکه ایجاد می‌شود.
  11. سرور مجازی (Virtual server): سرور اشتراکی که با یک نرم افزار مجازی‌سازی شده، کنترل بخشی از سرور اصلی را در اختیار هر کاربر قرار می‌دهد. 
  12. سرور پایگاه‌داده (Database Server): سروری که مدیریت، بازیابی و ذخیره اطلاعات را در یک پایگاه داده برعهده دارد.
  13. سرور FTP: به کاربران اجازه می‌دهد تا با استفاده از پروتکل FTP فایل‌ها را آپلود و دانلود کنند. در واقع این سرورها به شکلی برنامه‌ریزی شده‌اند که برای دانلود محتوا از سمت کاربر مناسب بوده و فشاری به آنها وارد نشود.
  14. سرور NTP: وظیفه هماهنگ‌سازی ساعت کلاینت‌های متصل شده به سرور را بادقت بسیار بالا برعهده دارد.
  15. سرور رادیوس (radius server): وظیفه کنترل وضعیت استفاده کاربران از سرور و مانیتورینگ کاربران را برعهده دارد.
  16. مدیا سرور (media Server): امکان آپلود و دانلود سرویس‌های چندرسانه‌ای را به کاربران می‌دهد. اینکه ویدئوهای سایت شما از طریق سرور اصلی برای مخاطبان پخش شود،‌ممکن است باعث افت کیفیت سرعت سایت شود. برای همین خرید هاست یا سرور اختصاصی برای ویدئو انتخاب بهتری است.

اینفوگرافیک انواع سرور

قیمت سرور

خب اگر قصد خرید سرور را داشته باشید، دو راه پیش رو شما است. اول اینکه خودتان قطعات سخت افزاری سرور را تهیه و سرهم‌بندی کنید. بعد از آن سرور را به دیتاسنتر موردنظرتان ببرید و در آنجا قرار دهید.

اگر هم حوصله این کارها را نداشته باشید، ‌می‌توانید از شرکت‌های این حوزه، سرور مورد نیازتان را اجاره کنید. البته این را بگویم که علاوه بر هزینه خرید سرور، باید به فکر هزینه ماهیانه یا سالیانه نگهداری از سرور هم باشید؛ اتفاقاً خرید سرور اختصاصی هزینه بالایی دارد. 

اما اگر می‌خواهید سرور VPS یا هاست بخرید، در اصل دارید بخشی از فضای یک سرور قوی را اشغال می‌کنید. به همین خاطر فقط باید هزینه نگهداری از سرور را پرداخت کنید که کمتر از 1 میلیون تومان هم هستند.

بعد از اینکه شما هزینه‌های ماهانه یا سالانه اجاره سرور را پرداخت کردید، یک آدرس و رمز در اختیارتان قرار می‌گیرد. به این ترتیب می‌توانید با وارد کردن آدرس و رمز عبور در مرورگر یا نرم‌افزار مخصوص اتصال، وارد فضای سرور شده و از آن استفاده کنید.

جزئیات مهمی که باید قبل از اجاره سرور بدانید

وقتی قصد داشته باشید از یک سایت سرور اجاره کنید، مشاهده می‌کنید که بعضی سرورها ماهیانه حدود 1 میلیون قیمت دارند و بعضی‌ها 3 میلیون! اما چه چیزی باعث این بالا و پایین شدن قیمت می‌شود؟ در ادامه توضیح می‌دهیم:

  • RAM: میزان حافظه رم یکی از موارد تأثیرگذار روی هزینه‌ها و قیمت سرور است. سرورها می‌توانند حتی بیشتر از 64 گیگ رم داشته باشند.
  • میزان حافظه و تعداد آن: مورد بعدی، حافظه یا همان هارد خودمان است. اینکه هر سرور چند هارد داشته و هر هاردش چقدر ظرفیت داشته باشد، روی قیمت تأثیر زیادی دارد. اصولاً سرورها چیزی بین 1 تا چند ترابایت حافظه دارند. روی بعضی سرورها هم بین 2 تا 3 و حتی بیشتر هارد قرار گرفته.
  • نوع حافظه: مورد بعدی، نوع هاردی است که روی سرور بسته شده. در حال حاضر 3 نوع هارد HDD و SSD و NVME مورد استفاده هستند که NVME و پس از آن SSD نوع گران محسوب می‌شوند.
  • CPU: اینکه دقیقاً چه پردازشگری و با چند هسته روی سرور قرار گرفته باشد، تأثیر زیادی روی قیمت‌ها دارد.
  • پهنای باند: اصولاً اغلب سرورها به شما پهنای باند نامحدود می‌دهند.
  • سیستم عامل: در مورد سیستم عامل‌ها در ادامه صحبت می‌کنم. اما به طور کلی سیستم عامل لینوکس ارزان‌تر از سیستم عامل ویندوز است و اگر سرور ویندوزی باشد، باید کمی پول بیشتری بابتش بدهید.
  • و... .

شکل سرور اختصاصی و سرور اشتراکی

آیا طراحی سایت بدون سرور ممکن است؟

ببینید، در هر حال وب سایت شما باید روی یک فضای ذخیره‌سازی مثل هاست و سرور قرار بگیرد. اما اگر نمی‌خواهید خودتان را درگیر مسائلی مثل انتخاب سرور مناسب، اجاره هاست، نگهداری از آن، سروکله زدن با مشکلات طراحی سایت و... کنید، یک راهکار بهتر وجود دارد: استفاده از سایت ساز پرتال!

در واقع پرتال یک سایت ساز است که به شما اجازه می‌دهد در کم‌تر از 2 دقیقه و بعد از انتخاب قالب مورد نظرتان، یک سایت حرفه‌ای با تمام جزئیات تحویل بگیرید. (مشابه همین سایت خودمان که الان در حال مقاله خواندن در آن هستید.) 

نکته اینجاست که پرتال 7 روز هم تست رایگان دارد و عملا می‌توانید بدون هیچ ریسکی آن را امتحان کرده و در صورت علاقه، هزینه نگهداری سالانه‌اش را بپردازید.

در ضمن به این صورت دیگر نگران مشکلات مربوط به هاست و... نیستید؛ چون تمامی سایت‌های پرتال روی سرورهایی بارگذاری شده که توسط متخصصان پرتال از آنها محافظت می‌شود. در اصل سرور رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

تفاوت سرور وی پی ان با سرور Proxy

زمانی که از سرور پراکسی استفاده می‌کنید، وارد شبکه جهانی می‌شوید و IP شما پنهان می‌شود. البته Proxy فقط فعالیت‌های شما در مرورگر یا برنامه خاصی را مخفی می‌کند؛ مثل پراکسی تلگرام. سرور فیلترشکن هم همان کار پروکسی را انجام می‌دهد؛ با این تفاوت که امنیت بالاتری دارد.

در سرور VPN تمام اطلاعات شما در یک تونل رمزگذاری می‌شود و به اینترنت جهانی متصل می‌شوید. مثلاً تریدرها برای ترید نیاز دارند از یک VPN با IP ثابت استفاده کنند.

 سرور VPN و سرور Proxy

تفاوت سرور ابری یا سرور مجازی

سرور مجازی در اصل زیر مجموعه یک سرور فیزیکی است. زمانی که سرور فیزیکی با مجازی سازی به چند سرور مستقل تقسیم‌بندی می‌شود، سرور مجازی یا VPS تشکیل می‌شود. هر سرور بخشی از منابع سخت افزار اصلی را به خودش اختصاص می‌دهد.

اما سرور ابری از مجموع چند سرور سخت افزاری در نقاط مختلف جهان تشکیل شده است. برای ساخت سرور ابری هم از مجازی ساز استفاده می‌شود؛ با این تفاوت که منابع سخت افزاری سرور ابری از چند سرور مستقل تشکیل شده نه یک سرور. همچنین، زمانی که یکی از سرورها به هر دلیلی دچار مشکل شود، ‌وب سایت شما آفلاین نمی‌شود؛ برخلاف سرور مجازی.

تفاوت سرور با کامپیوتر خانگی چیست؟

یک سرور واقعی

ابتدا نگاهی به تصویر بالا داشته باشید، این یک سرور است! اگر بخواهیم آن را به زبان ساده توضیح بدهیم. سرور چیزی مثل همین کِیس رایانه‌ای که در خانه دارید؛ اما با 2 تفاوت اصلی:

اول اینکه بعضی از سخت افزارهای آن به شدت قدرتمندتر است. مثلاً RAM رایانه شما احتمالاً چیزی بین 4 تا 8 گیگ است در حالی که بعضی سرورها 32 گیگ، 64 گیگ یا حتی بیشتر، رم دارند.

مورد دوم هم این است که سرورها بر عکس رایانه شما باید به شکل 24 ساعته و در طول سال روشن باشند. به همین دلیل در محل‌هایی به اسم دیتاسنتر نگهداری می‌شوند. در این محل‌ها، دمای هوا به کمک دستگاه‌های مختلف، خنک نگاه داشته می‌شوند تا سرورها بر اثر گرمای حاصل از کارکرد زیاد، داغ نشوند. همینطور ابزارهایی وجود دارند که در صورت نیاز برق اضطراری تولید کنند، مراقب خطراتی مثل آتش گرفتگی و... باشند.

آیا رایانه می‌تواند یک هاست باشد؟

بله! در واقع شما می‌توانید به کمک یک‌سری نرم افزارها و برنامه‌ها، همین رایانه خودتان را به یک هاست تبدیل کرده و روی آن سایتتان را طراحی کنید. اما نکته مهم اینجاست که در این شرایط برای اینکه کاربران بتوانند سایت شما را مشاهده کنند، الزاماً باید آن را به طور 24 ساعته روشن نگاه دارید! 

با توجه به این موضوع، هزینه‌های برق، استهلاک و... عملاً به هیچ عنوان صرفه‌ای ندارد که بخواهید رایانه‌تان را به هاست تبدیل کنید.

سخن پایانی

همان‌طور که خواندیم سرورها کامپیوتر غول‌پیکر و قدرتمندی هستند که هیچ‌وقت از کار نمی‌افتند و در همه ساعت شبانه‌روز به اینترنت متصل شده‌اند. سیستمی که وظیفه ارسال و دریافت درخواست کلاینت را بر عهده دارد و به‌خوبی از پس این مأموریت برمی‌آید.

و در آخر اگر صاحب کسب‌وکاری هستید و می‌خواهید وب سایت راه‌اندازی کنید، سری به صفحه سایت ساز پرتال بزنید. تازه ۷ روزه مهلت دارید تا به صورت رایگان در پرتال سایت بسازید و پنل کاربری خودتان را بالا پایین کنید. البته این را هم بگویم که قرار نیست درگیر خرید دامنه و هاست باشید؛ همه این کارها را تیم پشتیبانی پرتال برایتان انجام می‌دهند.

اگر هنوز سؤالی دارید، می‌توانید سؤالتان را در بخش دیدگاه مطرح کرده یا با شماره تلفن 02191003383 داخلی 2 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

  • کامپیوتر شخصی چه تفاوتی با سرور دارد؟

سرورها در اصل ابررایانه‌هایی هستند که در همه ساعات شبانه‌روز به اینترنت متصل‌اند و فضای لازم برای ذخیره اطلاعات را ارائه می‌دهند. از طرف دیگر سخت افزار سرورها هزاران برابر قوی‌تر و متفاوت‌تر از کامپیوترها شخصی هستند. همچنین، برای کنترل سرورها نیازی به موس و کیبورد ندارید.

  • دیتاسنتر کجاست؟

فرض کنید تمام تصاویر و اطلاعات مهم شما در یک هارد ذخیره شده است. حواستان حسابی جمع است که اتفاقی برای هارد نیفتد دیگر؟ سرورها هم اهمیت زیادی دارند برای پایداری آن هر کاری را انجام می‌دهند. دیتاسنتر (data center) در اصل مرکز داده‌ای است که سرورها در آن نگهداری می‌شوند. 

  • سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی یا همان سرور Dedicated کامپیوتر بزرگ و قدرتمندی است که در هر لحظه میلیون‌‌ها درخواست کلاینت را پاسخ می‌دهد. سرور فیزیکی دارای قطعات سخت افزاری قدرتمند و مخصوصی است. 

  • سرور مجازی (VPS) چیست؟

اگر بخواهید سرور فیزیکی را به قطعات کوچک‌تر تبدیل کنید، ‌ باید از یک فناوری مجازی ساز استفاده کنید. این سرورهای کوچک شده که حجم مشخصی از سرور را اشغال می‌کنند، سرور مجازی یا vps نام دارند.

  • انواع سرورها کدام‌اند؟

ما به‌صورت کلی سه نوع سرور داریم. سرور اختصاصی یا Dedicated Server، سرور مجازی یا VPS Server و سرور هاست از انواع سرورها هستند.

  • سرور وی پی ان چیست؟

سرور وی پی ان به سروری گفته می‌شود که تمام اطلاعات شما را در تونلی رمزگذاری می‌کند و IP Address شما را تغییر می‌دهد تا به اینترنت جهانی متصل شوید.

  • هاست چیست؟

هاست یا Host یک سرویس میزبانی وب است. اگر سرور VPS را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و به هر کدام منابع جداگانه‌ای اختصاص دهید، هاست تشکیل می‌شود. 

  • سرورها بر اساس کشور نگهداری شده تقسیم بندی می‌شوند؟

بله؛ سرورها بر اساس محل نگهداری دیتاسنترشان به دسته بندی کشوری هم تقسیم می‌شوند. مثلاً سرورهای ایران، آلمان، کانادا و... که هر کدام بر اساس هزینه نگهداری قیمت متفاوتی دارند. خرید سرور ایران قیمت ارزان‌تری دارد. اما می‌توانید سرور خارجی هم خریداری کنید.

  • از چه شرکتی سرور بخریم؟

قبل از خرید پیشنهاد می‌کنیم با بررسی نظرات داخل سایت، نقشه گوگل و همین‌طور نظرات پست‌های اینستاگرام شرکت مورد نظر، مطمئن شوید که هم کیفیت خدمات بالایی دارند و هم پشتیبانی خوبی ارائه می‌کنند. چراکه به طور کلی در دنیای هاستینگ، مشکلات فنی زیاد پیش می‌آید. در این شرایط خدمات پشتیبانی بی‌کیفیت می‌تواند کسب و کار آنلاین شما را با مشکلات جدی روبرو کند.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2