دوره جدید: آموزش کامل کار با پرتال و ساخت فروشگاه اینترنتی

چطور رسید جعلی و فیک را تشخیص دهیم؟

رسید کارت به کارت جعلی یکی از بدترین کابوس‌های آنلاین شاپ‌های اینستاگرامی است. تقریباً اکثر فروشگاه‌های آنلاین در زمان فعالیت خود با فیش‌های واریزی فیک روبرو شده‌اند. افراد زیادی در سطح اینترنت برای سفارش محصول یا خدمات از رسید‌های جعلی استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید در دام این افراد کلاهبردار نیافتید، در ادامه با ما همراه باشید تا راه‌های تشخیص رسید جعلی از اصلی را برایتان توضیح دهیم.
در این مقاله می‌خوانید:

بسیاری از افراد در زمان مبادله کالا در سایت‌هایی مثل دیوار یا حتی فروش کالا در اینستاگرام، تلگرام و... با رسید جعلی روبرو می‌شوند. گاهی اوقات ممکن است خود ما به خاطر بی توجهی یا حواس پرتی، در دام این کلاهبرداران بیفتیم. چرا که با استفاده از برنامه‌های رسید ساز، رسیدهای فیک تراکنش موفق شبیه به رسیدهای واقعی تولید می‌کنند.

اولین توصیه ما به شما این است که در زمان ثبت سفارش شش دانگ حواستان به مبلغ فیش‌های ارسالی باشد. بعد از آن طبق نکاتی که در ادامه به شما می‌گوییم، فیش‌های واریزی اصلی را از فیک تشخیص دهید. 

رسید کارت به کارت جعلی چیست؟

رسید کارت به کارت جعلی در واقع یک رسید تراکنش موفق آمیز کارت به کارت شبیه به رسیدهای واقعی است. در این رسید اطلاعات گیرنده با استفاده از برنامه‌های غیرقانونی روی رسید درج می‌شود. اطلاعاتی مثل مبلغ تراکنش، تاریخ واریز وجه، شماره کارت مبدأ و مقصد، نام دریافت کننده و حتی شماره پیگیری فیک هم روی این رسید نوشته می‌شود. در حالی که هیچ انتقال وجهی برای گیرنده انجام نشده است.

به همین خاطر گاهی اوقات تشخیص این رسید‌های فیک با واقعی کار دشواری است. بیایید خودتان دو رسید که یکی از آن‌های جعلی و دیگری واقعی است را ببینید. نمونه رسید کارت به کارت فیک در نگاه اول تفاوتی با رسید اصلی ندارد؛ اما اگر کمی بهتر به آن نگاه کنیم، با چنین تفاوت‌هایی روبرو می‌شویم:

نمونه رسید کارت به کارت جعلی و اصل

نحوه تشخیص رسید کارت به کارت جعلی از اصلی

برای تشخیص رسیدهای جعلی و فیک باید به ایرادات ریز درون آن‌ها دقت کنید. به عنوان مثال 9 نشانه یک رسید کارت به کارت یا رسید شبا فیک به این صورت است:

1- شماره پیگیری نامعتبر: مهم‌ترین راه تشخیص رسید کارت به کارت فیک مربوط به شماره پیگیری آن است. می‌توانید صحت شماره پیگیری را از طریق اپلیکیشن‌های موبایل بانک یا تماس مستقیم با پشتیبانی بانک بررسی کنید.

2- اطلاعات واریزی نادرست: احتمال دارد مواردی در جزئیات تراکنش مثل نام دریافت کننده، شماره کارت، مبلغ، ساعت یا تاریخ در رسید اشتباه وارد شده باشد.

3- رند بودن مبلغ واریزی: تراکنش‌های بانکی عموماً مبلغ غیر رند دارند؛ اما رسیدهای جعلی بیشتر یک مبلغ رند و مضربی از 100 یا 1000 هستند.

4- تناقض در ظاهر و فونت‌های رسید: عموماً رسیدهای جعلی دارای تفاوت سایز نوشته، نوع فونت و حتی رنگ هستند. اگر کمی دقت کنید، ایردات ظاهری آن به چشمتان می‌آید.

5- نسخه قدیمی رسید بانکی: رسیدهای بانکی برای افزایش امنیت مدام تغییرات ظاهری و قالبی دارند. برنامه‌های رسیدساز فیک عموماً از نسخه‌های قدیمی رسید استفاده می‌کنند.

6- اشتباه تایپی و نگارشی: بسیاری از رسیدهای بانکی فیک دارای غلط‌های املایی و نگارشی هستند. 

7- وجود لینک کانال تلگرامی: رسیدهای بانکی واقعی هیچ لینکی در مورد برنامه یا کانال تلگرامی ندارند؛ اما در انتهای برخی از رسیدهای فیک، لینک کانال تلگرامی قرار گرفته است.

8- تناقض در لوگو یا نام بانک: رسیدهای انتقال وجه جعلی عموماً در بخش لوگو، رنگ سازمانی و نام بانک تفاوت‌های جزئی با عناصر بصری یک رسید واقعی دارند.

9- تناقض علامت‌های جدا کنده اعداد: گاهی اوقات در رسیدهای جعلی علامت جداکننده اعداد به شکل نقطه یا ویرگول به سمت بالا است. در حالیکه رسید واقعی دارای علامت ویرگول به سمت پایین است.

کلاهبرداری اینترنتی از افراد

چطور رسید بانکی جعلی می‌سازند؟

راه‌های زیادی برای ساخت رسید بانکی جعلی وجود دارد. سریع‌ترین و ساده‌ترین راه، دانلود برنامه رسید ساز فیک یا استفاده از بات‌های تلگرامی است. این ربات‌های نمونه فرم فیش واریز فیک را درون خودشان دارند. زمانی که اطلاعات گیرنده وجه در آن قرار می‌گیرد، در عرض چند دقیقه یک فیش جعلی به شما تحویل می‌دهند.

حتی گفته شده برخی از اپلیکیشن‌های رسید ساز فیک قابلیت ارسال پیامک فیک هم دارند. از طرف دیگر راه حل دشوارتر در این زمینه استفاده از فتوشاپ است. با استفاده از فتوشاپ می‌توانند یک رسید بسیار نزدیک به واقعیت برای شما ایجاد کنند.

چطور با فیش واریزی فیک مقابله کنیم؟

در بخش قبلی، با راه‌های شناسایی یک رسید پرداخت جعلی آشنا شدید. در این بخش می‌خواهیم 6 پیشنهاد برای مقابله با فیش‌های واریزی فیک و جلوگیری از به دام افتادن در تله افراد سودجو را معرفی کنیم. روش‌هایی مثل:

1- استفاده از وب سایت اینترنتی

اولین راه پیشنهادی ما به شما، ساخت وب سایت اینترنتی و استفاده از خدمات پرداخت مستقیم بانکی است. با راه اندازی وب سایت فروشگاهی دیگر نیازی ندارید تا رسید پرداخت مشتریان را بررسی و سفارش آن‌ها را به صورت دستی وارد کنید.

زمانی که مشتریان پرداخت موفقیت آمیزی داشته باشند، یک سفارش در حال پیگیری به پنل مدیریت شما اضافه می‌شود. اگر هم مشتریان در زمان انجام تراکنش با خطاهای بانکی روبرو شوند، سفارش آن‌ها به صورت خودکار لغو می‌شود. به همین راحتی یک بار برای همیشه خودتان را از شر رسیدهای فیک خلاص می‌کنید.

اگر به دنبال روشی آسان و ارزان برای ساخت سایت باشید، می‌توانید از خدمات فروشگاه ساز پرتال استفاده کنید. ساخت سایت در پرتال بدون دانش فنی و با چند کلیک انجام می‌شود. در عرض کمتر از 5 دقیقه سایت شما آماده تحویل است. در کمتر از 1 روز هم می‌توانید سایت را شخصی سازی کرده و فعال کنید. با این روش می‌توانید مشتریان آنلاین شاپ خودتان را برای خرید به سایت هدایت کنید.

ساخت سایت در پرتال با تست رایگان 7 روزه

نکته: برای فعال سازی اینماد در سایت و دریافت درگاه پرداخت مستقیم، بسته به نوع درگاه انتخابی بین 1 هفته تا چند روز زمان احتیاج دارید. بعد از آن سایت شما آماده فروش است.

خرید و فروش وسایل از طریق سایت

2- استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی

با استفاده از سرویس زرین لینک می‌توانید برای آنلاین شاپ اینستاگرامی یا تلگرامی خودتان درگاه پرداخت مستقیم داشته باشید؛ اما اگر بخواهید با کارمزد کمتر از درگاه‌های پرداخت مستقیم بانکی مثل درگاه پارسیان استفاده کنید، باید حتماً سایت داشته باشید.

اما مزیت اصلی درگاه پرداخت در این است که می‌توانید به راحتی از پنل درگاه وضعیت واریزی‌ها و کد رهگیری تراکنش‌ها را بررسی کنید. از طرف دیگر با ساخت یک فرم آنلاین می‌توانید تمام اطلاعات لازم برای ارسال مرسوله را از مشتریان دریافت کرده و در انتها آن‌ها را به یک درگاه پرداخت هدایت کنید.

3- فعالسازی پیامک حساب

برای جلوگیری از دریافت رسیدهای جعلی می‌توانید سرویس پیامکی حساب بانکی را فعال کنید. با هر بار انتقال وجه از حساب دیگران به حساب شما، یک پیامک دریافت می‌کنید. البته اگر وظیفه بررسی واریزی‌ها به عهده ادمین‌های پیج شما باشد، بررسی رسیدهای کارت به کارت با این روش امکان پذیر نیست.

چرا که پیامک‌های واریزی تنها به شماره صاحب حساب ارسال می‌شود. همچنین،‌ تراکنش‌هایی که به صورت پایا، ساتنا یا شبا انجام می‌شود، در لحظه به حساب شما واریز نمی‌شود و باید منتظر سیکل واریز آن بمانید. در این زمان احتمال دارد با رسید جعلی شبا هم روبرو شوید.

4- بررسی موجودی و آخرین تراکنش حساب

با نصب همراه بانک یا مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز می‌توانید آخرین تراکنش‌های واریزی به حسابتان را بررسی کنید. گاهی اوقات به خاطر اختلالات بانکی احتمال دارد پیامک واریزی برای شما با تأخیر ارسال شود.

بررسی انتقال وجه و موجودی حساب

5- سرویس پرداخت در محل

یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از دریافت فیش واریزی جعلی، استفاده از قابلیت پرداخت در محل است. اگر کالا یا خدمات شما به یک شهر خاص تعلق دارد، ‌می‌توانید امکان پرداخت درب منزل درون شهری را در فروشگاهتان فعال کنید. با این روش در زمان تحویل کالا و با استفاده از دستگاه پوز هزینه را دریافت می‌کنید.

6- استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی

آخرین راه حل لیست ما مربوط به بررسی فیش‌های واریزی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی است. وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های زیادی در سطح وب وجود دارند که از طریق تکنولوژی OCR (نویسه خوان نوری)،‌ تجزیه و تحلیل اطلاعات EXIF و دیگر نرم افزارهای هوشمند بررسی اسناد، امکان پیدا کردن فیش‌های واریزی فیک را به شما می‌دهند.

در آخر برای پیشنهاد ما به شما

همان طور که در این مقاله خواندیم، ساخت فیش واریزی جعلی برای کلاهبرداران اینترنتی کار چندان سختی نیست؛ اما راه‌های مقابله با آن هم کم نیست. با فعال‌سازی پنل پیامکی بانک یا استفاده از درگاه‌های پرداخت مستقیم بانکی می‌توانید از شر فیش‌های واریزی فیک خلاص شوید.

از طرف دیگر اگر می‌خواهید خودتان را درگیر بررسی صحت تراکنش‌های بانکی و... نکنید، از وب سایت استفاده کنید. در وب سایت اینترنتی تنها سفارش مشتریانی که خرید خودشان را با موفقیت انجام دادند و تراکنش موفقی داشتند، در لیست سفارش‌های در حال پیگیری قرار می‌گیرد.

اگر سؤال یا نظری در خصوص روش‌های مقابله با رسید جعلی یا راه‌های تشخیص رسید دارید، در بخش دیدگاه‌ها منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

سؤالات متداول

  • رسید و فیش واریز فیک چیست؟

امروزه بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی با ارسال فیش‌های واریزی فیک، قصد خرید کالا و سو استفاده از افراد را دارند. این رسیدهای جعلی شباهت زیادی به رسیدهای کارت به کارت واقعی دارند؛ غافل از آنکه هیچ انتقال وجهی برای گیرنده کارت انجام نشده است.

  • چطور رسید کارت به کارت جعلی و فیک را تشخیص دهیم؟

برای تشخیص رسید فیک از اصلی می‌توانید به سایز فونت، نوع فونت، تصویر، لوگو، نوشته‌ها و حتی لینک‌های داخل رسید پرداخت توجه کنید. رسید واقعی پرداخت کارت به کارت فاقد لینک تلگرامی و شبکه‌های اجتماعی است. از طرف دیگر هیچ غلط املایی ندارد. در مقاله به صورت تخصصی‌تر در این خصوص صحبت کردیم.

  • جرم فیش جعلی چیست؟

مطابق قانون کشور، افرادی که با استفاده از اسناد بانکی جعلی قصد برهم زدن نظام و امنیت سیاسی و اجتماعی یا اخلال در وضع پولی امنیت ایجاد کنند، اگر مفسد و محارب شناخته نشوند به حبس از 5 تا 20 سال محکوم خواهند شد.

  • تشخیص رسید جعلی با شماره پیگیری امکان پذیر است؟

بله؛ عدم مطابقت شماره پیگیری فیش واریزی فیک با واقعیت یکی از راه‌های تشخیص رسیدهای جعلی بانکی است. شماره پیگیری نوشته شده در این رسیدها در واقعیت وجود ندارند.

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2