ووکامرس چیست؟ بررسی مزایا و معایب Woocommerce

ووکامرس یکی از افزونه‌های وردپرس است، که با نصب آن روی وردپرس، می‌توانید سایت خود را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.
در این مقاله می‌خوانید:

امروزه عمدۀ کسب و کارها به‌دنبال وارد کردن کسب و کار خود به فضای اینترنت هستند. یک نمونۀ محبوب و رایج آن، راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات و خدمات است. اگر شما هم قصد انجام این کار را دارید، احتمالا چیزهایی درمورد ووکامرس به گوشتان خورده است.

برای راه اندازی سایت فروش اینترنتی، نیاز به انتخاب یک سیستم فروشگاه ساز دارید. برای این کار، دو انتخاب مناسب برای شما وجود دارد، که در این مقاله قصد داریم به معرفی هر دو روش بپردازیم. در روش اول، با استفاده از افزونه ووکامرس که در دل وردپرس جای می‌گیرد می‌توانید سایت فروشگاهی خود را راه‌اندازی کنید. روش دوم استفاده از فروشگاه ساز پرتال است، که امکان تست رایگان 7 روزه را به شما خواهد داد.

انتخاب یک روش مناسب، اولین گام شما برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی است. در این مقاله، با بررسی مزایا و معایب هر کدام از این دو روش، شما را در پشت سرگذاشتن همان گام نخست، هدایت می‌کنیم. بعد از آن نیز، با دنبال کردن مقالات وبلاگمان درباره طراحی و مدیریت فروشگاه، بازاریابی و فروش محصول، گام‌های بعدی را بردارید. 

ووکامرس چیست

1- ووکامرس چیست؟

 ووکامرس یکی از افزونه‌های رسمی ارائه شده از سوی وردپرس است، که با نصب کردن آن روی وردپرس، سایت شما به فروشگاه اینترنتی تبدلی می‌شود. درصورتی که با سیستم وردپرس آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنم به مقاله وردپرس چیست؟ سر بزنید.

با نصب افزونه فروشگاه ساز ووکامرس روی وردپرس،هر نوع محصولی از نوع فیزیکی (کفش، لباس، لوازم آرایشی، لوازم برقی!) گرفته تا دیجیتالی (فایل‌های دانلودی) را می‌توانید بفروشید. از روی تصویر زیر متوجه میزان محبوبیت و استفاده بالا از این افزونه می‌‌شوید.

ووکامرس چه ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی دارد؟

با استفاده از نصب افزونه فروشگاهی ووکامرس، در فروشگاه اینترنتی خود می‌توانید، از قابلیت‌های زیر بهره‌مند شوید: 

  • کاملا فارسی سازی و راست‌چین شده 
  • مدیریت ساده و آسان فروشگاه اینترنتی
  • پشتیبانی بیش از 80 درصد قالب‌های مورد استفاده برای وردپرس
  • امکان فروش در همه کشورها یا اختصاص دادن به یک کشور خاص
  • امکان استفاده از درگاه‌های پرداخت بانکی مختلف
  • امکان مشاهده جزییات کامل خرید
  • امکان درج کد تخفیف و برگزاری جشنواره‌های فروش به روش مختلف
  • امکان نقد و بررسی محصولات توسط خریداران
  • امکان قرار دادن بی نهایت محصول با قابلیت درج تصاویر به صورت گالری

برای استفاده از ووکامرس چه چیزهایی لازم دارید؟

گفتیم، ووکامرس افزونه‌ای است، که روی وردپرس نصب شده و امکان ساخت فروشگاه را می‌دهد. بنابراین قبل از هر چیزی برای استفاده از ووکامرس باید اقدام به نصب وردپرس بر روی هاست خود کرده باشید. اگر خاطرتان باشد، در مقالۀ آموزش نصب وردپرس، به مواردی مثل خرید هاست، خرید دامنه، خرید قالب و… اشاره کردیم. چون ووکامرس روی وردپرس نصب می‌شود، علاوه بر هزینه‌های ذکر شده، هزینه‌های جداگانه‌ای نیز برای ووکامرس لازم است. پس در حالت کلی اگر بخواهیم موارد مورد نیاز برای نصب ووکامرس را از نظر هزینه بررسی کنیم به شکل زیر خواهد بود.

  1. خرید دامنه که به صورت متوسط بین 10 تا 500.000 تومان بسته به انتخاب پسوند دامنه هزینه دارد.
  2. خرید هاست مناسب ووکامرس، که به صورت یک ساله بین 300 تا 2 میلیون تومان هزینه دارد.
  3. طراحی قالب وردپرس که در صورت استفاده از قالب متوسط بین 600 تا 1 میلیون و در صورت استفاده از قالب اختصاصی بین 5 تا 50 میلیون تومان هزینه دارد.
  4. اضافه کردن امکانات مورد نیاز و سفارشی سازی ووکامرس که عموما توسط افزونه ایجاد می‌شود. این گزینه هم مانند طراحی قالب ووکامرس در صورت استفاده از افزونه آماده بین 600 تا 1 میلیون و در صورت استفاده از افزونه اختصاصی بین 1 تا 5 میلیون تومان هزینه خواهد داشت. البته هزینه در حالت اختصاصی بسته به امکانات و حجم پروژه دارد.
  5. استخدام پشتیبان وردپرس برای رفع مشکلات فروشگاه که ماهانه هزینه‌ای برایتان دارد.
  6. استخدام توسعه دهنده برای افزودن امکانات؛ که این مورد هم بسته به حجم کار، در ماه بین 1 تا چند میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت.

برای اطلاع از نصب ووکامرس، مقالۀ آموزش نصب ووکامرس در وردپرس را مطالعه کنید. 

هر چقدر که حجم فروشگاه شما بزرگ‌تر باشد و محصولات بیشتری برای فروش داشته باشید، هزینه استفاده از ووکامرس نیز بیشتر خواهد شد. اما به صورت کلی برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی در حالت استاندارد در مجموع نیاز به پرداخت مبلغی بین 5 تا چند 10 میلیون دارید.

مزایا و معایب ووکامرس چیست؟

به دلیل اینکه افزونه ووکامرس در دل وردپرس جای گرفته، هر مزایا و معایبی که برای وردپرس وجود دارد، در ووکامرس نیز به همان شکل است. اما بعد از نصب ووکامرس، به‌دلیل تغییر ساختار، یک سری مزایا و معایب دیگر به آن اضافه می‌شود. در ادامه به معرفی برخی مزایا و معایب کلیدی ووکامرس می‌پردازیم.

دسترسی به قالب‌های متنوع

همانطور که برای وردپرس پوسته‌های بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد؛ برای فروشگاه ساز آن یعنی ووکامرس، نیز قالب‌های متنوع با ظاهر زیبا در دسترس است. بیشتر قالب‌های وردپرس نیز با ووکامرس هماهنگ شده‌اند و امکان استفاده از آنها را در فروشگاه و سایت وردپرسی خود خواهید داشت.

دارای افزونه‌های متعدد برای توسعه فروشگاه

درست است که خود ووکامرس در واقع یک افزونه از وردپرس است؛ اما برای اضافه کردن برخی از امکانات پیشرفته‌تر و اضافی برای فروشگاه ووکامرس به افزونه‌های مخصوص فروشگاه اینترنتی نیاز پیدا می‌کنید: مثلا استفاده از افزونه مقایسه محصولات یا افزونه ضمانت بازگشت محصول. اکثر این افزونه‌ها رایگان هستند؛ اما برخی افزونه‌ها که امکانات بسیار حرفه‌ای در اختیارتان قرار می‌دهند به صورت تجاری عرضه می‌شوند.

استفاده ساده و رایگان

نصب ووکامرس روی سایت وردپرسی، تنها با چند کلیک انجام می‌گیرد، که باید اطلاعات فروشگاه خود را در آن وارد کنید. پیش از این در مقاله آموزش نصب ووکامرس مراحل کامل نصب ووکامرس را به صورت کامل شرح دادیم که می‌توانید آن را مطالعه کنید.

رایگان بود ووکامرس مهمترین مزیت آن است. بدون نیاز به پرداخت هزینه می‌توانید به راحتی آن را دانلود و استفاده کنید. البته برای داشتن امکانات پیشرفته باید هزینه کرده و از افزونه و قالب‌های مناسب فروشگاه خود استفاده کنید. همچنین شما نیاز به تهیه هاست دارید تا بتوانید این سیستم را نصب کنید.

دارای سئو عالی و مناسب فروشگاه اینترنتی

برای فروش محصولات یا خدمات‌تان باید آن را در معرض دید دیگران قرار دهید. اگر سایت‌ یا فروشگاه اینترنتی شما برای موتورهای جستجوی گوگل بهینه یا به‌عبارتی سئو شده باشد، در نتایج بالای جستجوی گوگل قرار می‌گیرد. سئوی بالای وردپرس و رابطه خوبی که با موتورهای جستجو دارد باعث شده است، که استفاده از آن زیاد مورد توجه قرار گیرد. 

مشکلات موجود با افزونه‌ها

برای داشتن سایت فروشگاهی دلخواه با امکانات بالا، قطعا به افزونه‌هایی نیاز پیدا می‌کنید. اما دست‌تان کاملا باز نیست که از هر تعداد افزونه استفاده کنید. چون گاهی این افزونه‌ها هم‌خوانی ندارند و با هم دچار مشکل می‌شوند. برای رفع این مشکل باید هزینه‌ای صرف کنید به‌علاوه اینکه، بروز این مشکل احتمالا روی سرعت سایت‌تان هم تاثیر می‌گذارد. 

سرعت پایین سایت فروشگاهی 

اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین ایراد استفاده از ووکامرس برای سایت فروشگاهی، کند شدن سرعت سایت‌تان است. چرا این اتفاق می‌افتد؟ گفتیم، برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی، به یک قالب فروشگاهی مناسب و افزونه‌هایی نیاز پیدا می‌کنید. این قالب‌ها و افزونه‌ها چون ترجمه شدۀ نسخه زبان اصلی هستند، برای سرعت اینترنت ایران مناسب نیستند؛ بنابراین استفاده از آن‌ها سرعت سایت را کند می‌کند.

حالا تصور کنید، بخواهید سایت فروشگاه اینترنتی را پر از محصول کنید؛ سرعت سایت از قبل هم کمتر می‌شود. به‌این ترتیب اگر هدفتان داشتن یک فروشگاه نسبتا بزرگ است، شاید باید بیخیال استفاده از ووکامرس یا سایت وردپرسی شوید.

نداشتن پشتیبان تخصصی

یک سایت فروشگاهی، به دلیل داشتن درگاه پرداخت، باید عاری از هرگونه خطا و اشتباه باشد. وردپرس نیز با نصب افزونه، قالب یا آپدیت شدن گاهی دچار مشکل می‌‌شود؛ بنابراین در جریان کار، برای حل مشکلات احتمالی، قطعا به یک پشتیبان همیشگی نیاز پیدا خواهید کرد. اما متاسفانه ووکامرس از این جهت شما را دچار می‌کند؛ چون برای ما (فارسی زبان‌ها) پشتیبان تخصصی ندارد! 

اگر چه بسیاری از افراد با رفع مشکلات وردپرس و ووکامرس آشنا هستند؛ اما برای رفع بیشتر نیازهای خود باید خودتان دست به کار شوید. بنابراین به دانش فنی یا پرداخت هزینه‌های اضافی نیاز پبدا می‌کنید.

مشکلات امنیتی به دلیل قرارگیری روی وردپرس

به دلیل محبوبیت بالای وردپرس در ساخت سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی و از سوی دیگر رایگان و متن باز بودن آن (دسترسی به کدهای آن باز است) ، باعث شده که در معرض خطر هکرها باشد. در صورت استفاده از ووکامرس، باید همه گزینه‌های امنیتی که امکان افزایش امنیت ووکامرس و وردپرس را به شما می‌دهند را در سایت خود پیاده سازی کنید تا حداقل تا حدی از حملات هکرها در امان باشید.

2- ساخت فروشگاه اینترنتی با 7 روز تست رایگان

یکی دیگر از روش‌های ساخت سایت فروشگاهی، استفاده از سیستم‌های اشتراکی فروشگاه‌ساز است. در این سیستم‌ها همه چیز برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی، به صورت آماده در دسترس قرار گرفته است. شما  می‌توانید با چند کلیک ساده یک فروشگاه اینترنتی برای فروش انواع محصولات فیزیکی، خدماتی و دانلودی ایجاد کنید.

یک نمونۀ قدرتمند این سیستم‌ها، فروشگاه ساز ایرانی پرتال است، که امکان ساخت فروشگاه را با استفاده از امکانات و قالب‌های مناسب فروشگاهی برای شما فراهم کرده است. پرتال 7 روز تست رایگان را در اختیار شما قرار خواهد داد، که می‌توانید در این 7 روز، بدون نیاز به پرداخت هزینه فروشگاه خود را راه‌اندازی کنید. نهایتا این شما هستید که در پایان این یک هفته تصمیم به استفاده از فروشگاه ساز پرتال خواهید گرفت.

اگر به دنبال روشی کم هزینه، سریع و ساده برای ساخت سایت فروشگاهی هستید، در ادامه به معرفی 8 دلیل برای انتخاب پرتال می‌پردازیم.

1- به خرید هاست و دامنۀ مجزا نیاز ندارید

در استفاده از سیستم های رایگان فروشگاه ساز، به خرید دامنه و هاست نیاز دارید، که خود این هاست و دامنه یک هزینه جدا و بالایی را برای شما خواهند داشت. به ویژه اینکه با گذشت زمان و بیشتر شدن مشتریان فضای هاست خریداری شده پاسخگوی نیاز شما نبوده و مجبور هستید که میزان حجم بیشتری بخرید. 

برای استفاده از فروشگاه‌ساز پرتال، شما نیازی به که نیازی به خرید هاست و دامنۀ جدا ندارید. فضایی که در اختیار شما قرار داده شده، روی سرورهای قدرتمندی قرار گرفته است که بتواند پاسخگوی بازدید بالای سایت شما قرار بگیرد. 

2- قالب‌های متنوع و ایرانی در اختیار دارید

در فروشگاه ساز پرتال، قالب‌های متنوعی برای ساخت فروشگاه اینترنتی در نظر گرفته شده است. در طراحی این قالب‌ها که توسط خود تیم شرکت طراحی شده، از به‌روزترین روش‌های طراحی سایت با تمرکز روی UI و UX استفاده شده است. همچنین خود شما قادر هستید تا به کمک ابزار طراحی قالب پرتال، متناسب با نیاز خود، ظاهر سایت را طراحی کنید. 

با استفاده از قالب‌های فروشگاهی پرتال، که همواره در حال آپدیت هستند، قابلیت‌های زیر در اختیارتان قرار می‌گیرد:

  • امکان نمایش محصولات بر اساس دسته بندی
  • امکان استفاده از اسلایدرهای مختلف برای نمایش محصولات
  • امکان نمایش محصولات شگفت انگیز به صورت روزانه
  • امکان درج مشخصات کامل محصولات همراه با ویژگی

3- راه‌اندازی آن هزینۀ زیادی نمی‌خواهد!

به صورت کلی هزینۀ راه‌اندازی یک سایت فروشگاهی شامل خرید دامنه، هاست، قالب، ماژول و استخدام پشتیبان است. به مجموع این هزینه‌ها در یک سال، هزینه نگهداری سایت می‌گوییم.

هنگام استفاده از پرتال دو گزینه اول؛ یعنی خرید هاست و دامنه وجود ندارد. چرا که این دو گزینه به صورت رایگان، از سمت پرتال به شما ارائه خواهد شد. می‌توانید از دامنه اختصاصی ملی یا بین المللی برای ساخت سایت استفاده کنید. فضای نگهداری اطلاعات سایت هم متناسب با سایت فروشگاه‌تان در اختیار شما قرار می‌گیرد.

در استفاده از پرتال دیگر نیازی به خرید قالب ندارید. قالب‌های مناسب با استاندارد روز، برای شما از پیش طراحی شده که هرکدام را که بخواهید، استفاده می‌کنید. اگر باز هم فضای سایت را دوست نداشتید، ایرادی ندارد؛ فقط کافی است خود شما دست به کار شده و با استفاده از ابزار طراحی قالب، ظاهر دلخواه را برای فروشگاه انتخاب کنید. 

شاید بگویید حوصله انجام این کارها یا دانش آن را ندارید؛ باز هم مشکلی نیست، شما نه تنها نیازی به داشتن دانش خاصی برای طراحی قالب ندارید، بلکه تیم پرتال در کنار شماست، که قالب اختصاصی دلخواه را برای شما ایجاد کند.

4- همواره در حال توسعه و افزودن امکانات جدید است

همینطور که نیازهای ما از طراحی وب روز به روز در حال بیشتر شدن هستند و روش‌های جدیدی برای کسب درآمد از سایت ایجاد می‌شوند، پرتال نیز همگام با نیاز روز حرکت کرده و امکانات جدیدی را به سیستم خود اضافه می‌کند. در استفاده از فروشگاه ساز پرتال، نیازی به توسعه دهنده یا پرداخت هزینه جدا بابت افزودن امکانات ندارید.

امکاناتی که به پرتال اضافه می‌شود، سریعا پس از منتشر شدن در دسترس شما کاربران قرار می‌گیرد. جالب اینجاست که برای این امکانات، نیازی به پرداخت هزینه جداگانه برای داشتن دسترسی به امکانات بیشتر نخواهید بود. در صورتی که در هنگام استفاده از سیستم‌های سایت ساز برای این کار باید افزونه‌ها و ماژول‌های مختلف را خریداری و تست کنید، تا به چیزی که واقعا به آن نیاز دارید برسید.

5- سایت فروشگاهی شما پتانسیل سئو دارد

بهترین راه افزایش فروش در سایت‌های فروشگاهی، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئوی سایت است. بستر لازم برای سئوی سایت‌ها در سایت ساز پرتال به خوبی رعایت شده است. همچنین سرعت دسترسی به سایت نیز در بالاترین سطح ممکن قرار دارد، که همین مسئله،  رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو بالا می‌برد.

6- به استخدام پشتیبان نیاز ندارید

شاید شما زمان کافی برای مدیریت سایت و فروشگاه اینترنتی‌تان را نداشته باشید. به علاوه اینکه حین کار با سایت، به مشکلاتی برخورد کنید. بنابراین در این شرایط، قطعا به یک پشتیبان و تیم توسعه دهنده نیاز پیدا می‌کنید که مشکلات شما را سریعا حل کند. هنگام استفاده از فروشگاه ساز پرتال، تیم پشتیبانی در کنار شما خواهد بود. در هر ساعت از شبانه روز که مشکلی برای فروشگاه پیش بیاید یا اینکه نیاز به افزودن قابلیت جدید باشد، کافی است با تیم پشتیبانی پرتال در میان گذاشته و در زمانی کوتاه نیاز خود را برطرف کنید.

7- به‌طور مداوم به‌روز رسانی ‌می‌شود

اگر احیانا امنیت سایت شما توسط هکرها در معرض خطر قرار بگیرد، ضرر مالی و اعتبار زیادی به شما وارد خواهد شد. پس امنیت در یک فروشگاه اینترنتی حرف اول را می‌زند. سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز پرتال، همواره در تلاش است، که جدیدترین روش‌های افزایش امنیت را در سیستم‌های خود پیاده سازی کرده و امنیت سایت‌ها را به بهترین نحو حل نماید. 

8- با کمک پیامک از سفارشات اطلاع پیدا می‌کنید

مجموعه پرتال متشکل از چند وب سایت حرفه‌ای است که همواره در تلاش است بهترین راهکارها را خود برای مشتریان فراهم کند. به همین خاطر، این امکان را فراهم کرده‌ایم که شما و مشتریان‌تان، توسط پنل اس‌ام‌اس از جزییات سفارشات و فرآیندهای مربوط به فروش، اطلاع پیدا کنید. 

مقایسۀ افزونه فروشگاه‌ساز ووکامرس و فروشگاه‌ساز پرتال 

همۀ مواردی را که در مورد هر کدام از این دو روش پیشنهادی برای ساخت سایت فروشگاهی، گفتیم، در قالب جدول زیر آورده‌ایم. با مشاهده جدول زیر، یک جمع‌بندی کلی در ذهن‌تان ایجاد خواهد شد. 

امکانات فروشگاه

درگاه پرداخت
درگاه آنلاین بانکی

توسط ماژول
واحد پولی
تنها ریال(ایران)
تنظیم چند واحد پولی
پرداخت مهمان


اتصال به درگاه شتاب

توسط افزونه
مدیریت محصول
تعداد نامحدود محصول
بر اساس بسته

تعداد نامحدود شاخه و زیر شاخه


امکان درج ویژگی ها


مشخص کردن ابعاد محصول


مشخص کردن بارکد


فروش خدمات دیجیتالی


فروش پیکج دانلود


مدیریت انبار


ثبت نام آنلاین


تعیین حداقل تعداد سفارش


امکان مدیریت و مرجوع کردن کالا


تخفیف گروهی


تنظیم کد تخفیف


تنظیم تاریخ اتمام تخفیف


تنظیم تعداد استفاده کد تخفیف


امکان ایجاد صورت حساب


درج موجودی


تنظیم مالیات


ایجاد فاکتور


ایجاد ویژگی برای محصول


ارسال محصول
تنظیمات ارسال


هزینه ارسال


تنظیم هزینه ارسال


کادوپیچی برای محصول


مدیریت وب سایت
چند زبانه


آمارگیر


امکان watermark روی تصاویر


نظر مشتریان


نمایش سریع محصول(quick view)


تایید قوانین قبل خرید


سادگی کار با فروشگاه


گزارش فروش


سئو


ثبت نام آنلاین


مدیریت دامنه

از طریق هاستینگ
ایجاد دیدگاه بازدیدکننده


خبرنامه

نیازمند افزونه
آمار بازدید کننده

نیازمند افزونه
ایجاد درخواست تیکت


مدیریت فایل‌ها


مدیریت کاربران


ایمیل سازمانی

از طریق هاستینگ
اطلاع رسانی
پیامک اطلاع رسانی کاربر

نیازمند افزونه
پیامک اطلاع رسانی مدیر

نیازمند افزونه
ایمیل اطلاع رسانی


قالب
قالب مناسب کاربر ایرانی


قالب رایگان


قالب فارسی رایگان


وبلاگ
امکان ایجاد وبلاگ


امکان درج مقالات


دسته بندی وبلاگ


امکان ایجاد تگ


دیدگاه بازدید کننده وبلاگ


برنامه های جانبی
برنامه های جانبی


ماژول‌های رایگان


ایجاد ماژول اختصاصی


بپشتیبانی
پشتیبانی رایگان


هزینه پشتیبانی
ندارد
دارد
سئو
سئو


سئو قالب
 
بسته به کدنویسی قالب
تگ برای مقاله


نوشته وبلاگی


حرف آخر

خب حالا که اطلاعات کاملی در مورد ووکامرس و یک روش دیگر برای ساخت سایت فروشگاهی در اختیارتان قرار گرفت، چه تصمیمی می‌خواهید بگیرید؟ همچنان قصدتان استفاده از ووکامرس است یا اینکه تصمیم دارید از سیستم‌های فروشگاه‌ساز اشتراکی استفاده کنید؟ خوشحال می‌شویم، در بخش نظرات، در مورد تصمیم‌تان با ما صحبت کنید. 

این را هم اضافه کنیم، اگر در مورد فروشگاه‌ساز پرتال، هر سوالی داشتید، با شماره 02163404 داخلی 2 تماس بگیرید تا کارشناسان ما، شما را راهنمایی کنند. 

دیدگاه خود را ارسال کنید
ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
02191003383 داخلی 2