بهترین راه برای بهبود تجربه کاربری در پرداخت شبکههای اجتماعی هم استفاده از فرم پرداخت اینترنتی است. اگر از بررسی فیشهای جعلی خسته شدید یا دلتان میخواهد در سایت یک فرم پرداخت برای کمک به خیریه و... داشته باشید، جای درستی آمدید.
در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از روشهای پرداخت امن اینترنتی از طریق فرم آشنا کنیم. از نحوه ساخت Form و دریافت درگاه اینترنتی گرفته تا نحوه اتصال فرم به درگاه پرداخت را برایتان توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
چرا اتصال فرم به درگاه پرداخت ضروری است؟
اول از همه باید بگوییم که استفاده از فرم درگاه پرداخت برای صاحبان کسب و کار آنلاین (سایت و شبکه اجتماعی) و توسعه دهندگان کاربرد زیادی دارد. حالا ضرورت استفاده از این نوع فرم برای کسب و کارهای مختلف چیست؟
- افزایش راحتی و دسترسی کاربران: بله اولین مورد سهولت دسترسی کاربران در هر ساعت از شبانه روز به فرم پرداخت آنلاین است. فرض کنید شما مدیر یک آنلاین شاپ اینستاگرامی هستید و کاربران برای ثبت سفارش باید ساعتها منتظر پاسخ ادمینهای پیج برای ادامه روند خرید باشند. اما با ساخت یک فرم آنلاین یا حتی هدایت کاربر به سایت میتوانید فروش خودتان را افزایش دهید و رضایت بیشتری کسب کنید.
- کاهش خطا و افزایش امنیت پرداخت: دومین موضوع مربوط به کاهش تعداد تراکنشهای اینترنتی ناموفق یا فیشهای جعلی است. کاربران در فرم به صورت خودکار به یک درگاه پرداخت امن هدایت میشوند.
- مدیریت آسان تراکنشها: درگاههای پرداخت اینترنتی گزارش مالی دقیق و منظمی ارائه میدهند. در هر ساعت از شبانه روز میتوانید با مراجعه به پنل مدیریت درگاه، صحت تراکنشهای انجام شده را بررسی کنید.
از همه اینها گذشته، با استفاده از فرم پرداخت میتوانید اطلاعات سفارش و کاربران را به صورت خودکار ثبت کنید. به این صورت که کاربر قبل از پرداخت اینترنتی تمام اطلاعات مورد نیاز مثل آدرس یا شماره تماس و کد پستی را در فرم وارد میکند. با مراجعه به لیست فرمهای وارد شده میتوانید تمام سفارشات آنلاین خودتان را به صورت بایگانی داشته باشید و خیلی سریع سفارشات مشتریان را برایشان ارسال کنید.
نکته: اگر یک وب سایت اینترنتی داشته باشید، تنها تراکنشهای موفق آمیز خرید در لیست سفارشات ثبت شده وب سایت قرار میگیرند. در این صورت به راحتی و بدون نیاز به بررسی پنل درگاه پرداخت میتوانید از صحت تراکنش انجام شده مطمئن باشید. از طرف دیگر در وب سایت امکان مشخص کردن موجودی کالا و دسته بندی آسان محصولات وجود دارد. در این صورت کاربران بهتر میتوانند محصول مورد نظرشان را پیدا و خرید کنند.
مراحل ساخت فرمساز آنلاین با درگاه پرداخت اینترنتی
اگر میخواهید یک فرم پرداخت آنلاین بسازید، ابتدا باید یک سایت یا یک پیج برای کسب و کارتان داشته باشید. برای ساخت آن هم نیاز به دریافت مجوز خواهید داشت. البته یک فرم بدون دریافت درگاه پرداخت که کارایی ندارد. بگذارید به صورت مرحله به مرحله پیش نیازهای ساخت یک فرم ساز آنلاین را بخوانیم:
1- دریافت اینماد و فعالسازی درگاه پرداخت
برای آنکه بتوانید برای وب سایت یک درگاه پرداخت آنلاین تهیه کنید در اولین قدم باید برای وب سایت خود نماد اعتماد الکترونیکی یا E-Namad دریافت کنید. جهت دریافت این نشان به وب سایت نماد اعتماد الکترونیکی مراجعه کرده و در آن جا ثبت نام کنید. دریافت نماد اعتماد الکترونیکی معمولاً 7 تا 10 روز به طول می انجامد. اگر برای دریافت اینماد نیاز به کمک داشتید، میتوانید مقاله آموزش دریافت اینماد در وب سایت پرتال را بخوانید.
پس از دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید جهت ساخت درگاه بانکی اقدام کنید. بانکهای پارسیان و ملت هم اکنون از محبوبترین بانکها جهت دریافت درگاه پرداخت اینترنتی به شمار میروند. اما در نهایت انتخاب درگاه با خود شما است.
سایت ساز پرتال هم اکنون از درگاه پرداخت بانکهای زیر پشتیبانی میکند:
- درگاه پرداخت اینترنتی زیبال
- درگاه پرداخت اینترنتی ملت
- درگاه پرداخت اینترنتی پارسیان
- درگاه پرداخت اینترنتی پاسارگاد
- درگاه پرداخت اینترنتی سامان
- درگاه پرداخت اینترنتی زرین پال
- درگاه پرداخت اینترنتی ایران کیش
- درگاه پرداخت اینترنتی یک پی
- درگاه پرداخت اینترنتی سپهر
- درگاه پرداخت اینترنتی پی پینگ
- درگاه پرداخت اینترنتی سداد
- درگاه پرداخت اینترنتی سما
- درگاه پرداخت اسنپ پی
- درگاه پرداخت دیجی پی
برای دریافت هریک از این درگاههای پرداخت نیاز به مدارک و مجوزهای خاصی دارید. به عنوان مثال درگاههای مستقیم بانکی برای فعال سازی نیاز به وب سایت دارند. اگر هنوز سایت ندارید، میتوانید از طریق سایت ساز پرتال در عرض چند دقیقه یک سایت بسازید و درآمد کسب کنید.
ساخت سایت با سایت ساز نیاز به هیچ دانش فنی برنامه نویسی ندارد و بسیار ساده است؛ اما شما میتوانید از طریق آن سایتهایی شبیه به دیجی کالا داشته باشید. در صورت نیاز به پشتیبانی هم میتوانید روی تیم پرتال حساب کنید. چرا خودتان امتحان نمیکنید؟ روی لینک زیر کلیک کنید و از تست رایگان ۷ روزه پرتال برای ساخت سایت استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید اشتراک خودتان را با تخفیف ویژه فعال کنید.
2- طراحی فرم و اضافه کردن گزینه پرداخت
در مرحله بعد نیاز دارید تا از طریق فرمسازهای آنلاین یک فرم با قابلیت اتصال به درگاه پرداخت بسازید. ساخت فرم سریع برای دریافت اطلاعات مورد نیاز کاربر و هدایت آن به درگاه پرداخت اصلاً کار سختی نیست. مخصوصاً اگر از کاربران پرتال باشید.
با کمک مقاله آموزش ایجاد فرم با فرم ساز آنلاین پرتال میتوانید به راحتی یک فرم کاربردی بسازید. اما اگر به دنبال یک فرم با قابلیتهای بیشتر هستید، میتوانید از گوگل فرم برای ساخت فرم نظرسنجی یا پرسشنامه استفاده کنید. حواستان باشد که روش انتخابی شما برای ساخت فرم درگاه پرداخت از فرمهای Google Form پشتیبانی کند. در غیر این صورت تمام زحمات شما به باد میرود.
3- اتصال فرم به درگاه پرداخت از طریق API یا افزونه
در قدم نهایی باید فرم ساخته شده خودتان را به درگاه پرداخت متصل کنید. این راه از طریق API یا افزونه امکان پذیر است. بسته به پلتفرم ساخت سایت یا نوع فرم درخواستی میتوانید به راحتی در انتها یا ابتدای فرم خودتان قابلیت پرداخت هزینه را فعال کنید.
در این بین حواستان به امنیت فرم در پرداخت آنلاین باشد. برای پرسشنامه درگاه پرداخت شما نیاز به ویژگیهای زیادی ندارید. نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس یا چند سؤال کوتاه بیشترین فیلدهای مورد نیاز برای یک فرم آنلاین هستند. در نتیجه حتماً به سراغ فرم سازهای معتبر بروید.
نحوه اتصال فرم به درگاه پرداخت
ساخت فرم پرداخت و انتقال کاربر به درگاه پرداخت در ابتدا به نوع پلتفرم انتخابی شما بستگی دارد. به همین خاطر در این بخش ساخت فرم پرداخت در دو پلتفرم محبوب وردپرس و سایت ساز را بررسی میکنیم. علاوه بر آن یک روش برای ساخت فرم پرداخت از طریق خود درگاه پرداخت هم به شما آموزش میدهیم.
1- انتقال فرم به درگاه پرداخت در وردپرس
بهترین و امنترین راه برای اتصال فرم به درگاه پرداخت در وردپرس استفاده از افزونه است. پیشنهاد ما استفاده از افزونههایی مثل Gravity Forms برای فرمهای پیچیده است. ساخت فرم با این افزونه بسیار ساده است:
1. در قدم اول باید افزونه گرویتی فرم را در وردپرس نصب کنید. (برای استفاده از نسخه فارسی، میتوانید افزونه فارسیساز مرتبط را نیز نصب کنید.)
2. سپس گزینه فرمها به منوی مدیریت شما اضافه میشود. در این بخش گزینه “افزودن جدید” را انتخاب کنید.
3. نام و توضیحات فرم را وارد کرده و گزینه «ایجاد فرم» را انتخاب کنید.
4. در حال حاضر به صفحه ساخت فرم هدایت شدید. با استفاده از قابلیت درگ اند دراپ فیلدهای موردنیاز (مانند نام، ایمیل، مبلغ پرداخت، و توضیحات) را از بخش ابزارها وارد فرم کنید.
5. برای هر فیلد، تنظیمات عمومی مانند عنوان، الزامی بودن، و توضیحات را مشخص کنید.
6. برای اضافه کردن امکان پرداخت، افزونه مربوط به درگاه پرداخت موردنظر (مانند زرینپال) را نصب کنید.
7. حالا به تنظیمات فرم بروید و گزینه «افزودن فید پرداخت» را انتخاب کنید.
8. اطلاعات API درگاه را وارد کرده و تنظیمات مربوط به پرداخت (مبلغ، واحد پول و روش پرداخت) را بنویسید.
9. در تنظیمات فرم، اعلانها (مانند ارسال ایمیل پس از پرداخت موفق) و تاییدیهها (مانند نمایش پیام تایید یا هدایت کاربر به صفحه خاص) را سفارشی سازی کنید.
10. فرم را یک بار تست کنید تا ببینید تمام فیلدها به درستی کار کنند. تبریک میگوییم در حال حاضر یک فرم پرداخت الکترونیکی دارید.
2- انتفال فرم به درگاه پرداخت در سایت ساز پرتال
حالا اگر از سیستم سایت ساز مثل پرتال استفاده میکنید، میتوانید به راحتی و بدون نیاز به نصب افزونه یک فرم پرداخت داشته باشید. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:
1. وارد پنل مدیریت سایت شوید.
2. از منوی سمت راست گزینه “صفحهها” و سپس “ایجاد فرم دریافت اطلاعات” را بزنید.
3. حالا مشابه آموزش ایجاد فرم که در مقاله دیگری برایتان نوشتیم، یک فرم آنلاین بسازید.
4. کمی به پایین صفحه فرم اسکرول کنید تا گزینه "پرداخت آنلاین" را ببینید. در اینجا دکمه "اتصال فرم به ماژول پرداخت آنلاین" را بزنید.
5. اگر قبلاً درگاه پرداخت مورد نظر را به سایتتان متصل کرده باشید، لیست درگاههای پرداخت فعال برایتان نمایش داده میشود. درگاه مورد نظرتان را از لیست انتخاب کنید. (در غیر این صورت مراحل ثبت نام و دریافت درگاه پرداخت مورد نظر را طی کنید و طبق آموزش اتصال درگاه به پرتال، آن را به سایت خودتان وصل کنید.)
6. در قسمت مبلغ، میتوانید مبلغ مورد نظرتان را وارد کنید. (اگر تیک گزینه “مبلغ تعیین شده توسط بازدیدکننده قابل تغییر باشد” را بزنید، کاربر میتواند مبلغ را به دلخواه خود تغییر دهد. به همین خاطر بهتر است تیک این گزینه را بردارید.)
7. گزینه “ذخیره فرم” را بزنید و لینک آن را کپی کنید. با استفاده از این لینک کاربران را به فرم ساخته شده هدایت کنید.
3- استفاده از فرم پرداخت زرین لینک
سومین روش ساخت فرم پرداخت استفاده از درگاه پرداخت زرین پال و فرم پرداخت زرین لینک است. نحوه دریافت فرم پرداخت از زرین لینک به صورت کامل و تصویری در مقاله دیگری نوشته شده است. کافی است روی لینک زرین لینک کلیک کنید و مقاله را تا انتها بخوانید. البته در اینجا به صورت مختصر در مورد نحوه ساخت فرم و دریافت این درگاه صحبت میکنیم.
قبل از آن باید بدانید که آنلاین شاپهای اینستاگرامی و تلگرامی میتوانند به راحتی درگاه زرین لینک را بدون نیاز به سایت داشته باشند. اما خب این درگاه مزایا و محدودیتهای خاص خودش را دارد.
1. وارد سایت زرین پال شوید و گزینه “ثبت نام” را بزنید.
2. یک حساب کاربری برای خود بسازید و بعد از ارسال مدارک، منتظر پیام تأیید هویت خود بمانید.
3. از صفحه پیشخوان روی گزینه “درخواست درگاه پرداخت” بزنید.
4. لینک شبکه اجتماعی خود را وارد کنید.
5. یک نام کاربری برای خود انتخاب کرده و روی گزینه “ساخت زرین لینک” کلیک کنید.
6. یک شماره حساب برای تسویه حساب وارد کنید.
7. برای دریافت لینک پرداخت محصول در شبکه اجتماعی نیاز دارید تا برای هر محصول با قیمت متفاوت یک لینک ایجاد کنید. برای این کار بعد از تأیید درگاه پرداخت میتوانید از منوی پیشخوان و گزینه “محصولات” لینک پرداخت بسازید. در این بخش امکان سفارشی سازی فرم پرداخت نیز وجود دارد.
نکته: حواستان باشد برای انتخاب فرم ساز و درگاه پرداخت حتماً به سراغ امنترین روش باشید. چرا که امنیت تراکنشها و اطلاعات کاربران به این موضوع وابسته است.
در آخر هدف شما از ساخت فرم پرداخت آنلاین چیست؟
حالا به انتهای این مقاله رسیدیم. در بخش دیدگاه به ما بگویید که هدف شما از ساخت فرم آنلاین چه بوده است؟ اگر برای ساخت فرم یا اتصال آن به درگاه پرداخت نیاز به کمک داشتید هم میتوانید از ما بپرسید. پاسخ سؤال شما در سریعترین زمان ممکن داده میشود.
به طور کلی ساخت فرم پرداخت آنلاین میتواند تا حد زیادی کار شما را به عنوان مدیر یک آنلاین شاپ آسان کند. از طرف دیگر کاربران راحتتر میتوانند خرید خودشان را ثبت کنند. اگر کسب و کار شما مربوط به هنرهای دستی است و محصولات طبق سلیقه مشتریان ساخته میشود، استفاده از این فرم حسابی به دردتان میخورد.
چرا که مشتریان با انتخاب طرح و مدل مورد نظرشان، سفارش خودشان را ثبت میکنند. شما هم بعد از آماده سازی سفارش به راحتی به اطلاعات مخاطب دسترسی دارید و نگران گم شدن اطلاعات نیستید. نظر شما در مورد فرم آنلاین پرداخت چیست؟
سؤالات متداول
- ابزارها و پیشنیازهای اتصال فرم به درگاه پرداخت چیست؟
شما نیاز به یک فرم ساز آنلاین برای ساخت و طراحی فرم سفارشی خودتان دارید. بعد از آن هم نیاز به دریافت یک درگاه پرداخت امن و معتبر خواهید داشت. روند اتصال درگاه به فرم هم در مقاله برایتان توضیح دادیم.
- آیا همه درگاههای پرداخت از فرمهای آنلاین پشتیبانی میکنند؟
بله، اکثر درگاههای معتبر از API برای اتصال به فرمهای آنلاین پشتیبانی میکنند. اما به خاطر داشته باشید که یکی از مدارک مهم برای اکثر درگاههای پرداخت داشتن وب سایت فعال برای کسب و کار است. مگر درگاههای خاص مثل زرین پال.
- آیا اتصال به درگاه پرداخت نیاز به برنامهنویسی دارد؟
بسیاری از افراد نگران پیش نیاز مهارت برنامه نویسی در ساخت فرم هستند. اما همان طور که دیدید در ۳ روش لیست ما به صورت ساده و بدون دانش برنامه نویسی امکان ساخت فرم و اتصال به درگاه پرداخت با چند کلیک ساده وجود داشت.
- چگونه میتوان فرم پرداخت آنلاین را به درگاه بانکی متصل کرد؟
شما میتوانید از طریق افزونههای پرداخت، اطلاعات API درگاه را در سایت وارد کنید. از طرف دیگر با نصب افزونه فرم ساز میتوانید یک فرم آنلاین داشته باشید و به راحتی اطلاعات API درگاه پرداخت را در آن وارد کرده و یک فرم پرداخت آنلاین بسازید.
دیدگاهها
فرشته بیگ
سلام وقتتون بخیر
ی سوالی دارم
مثلا من نمیخوام اسم خودم در درگاه اینترنتی نشون داده بشه. یعنی اسم فروشند به اسم سایتم باشه. ممکنه؟؟؟
فاطمه شریفی
سلام فرشته عزیز :) وقت شما هم بخیر
بله امکانش هست که توی صفحه پرداخت اسم فروشگاه یا سازمانتون دیده بشه.. ولی اگر پیگیری کنه میتونه اطلاعات شما رو پیدا کنه. چون توی بانک ثبت شده بهرحال.